بلال بوتو زرداری، رهبر حزب مردم پاکستان، در سخنرانی تازهاش در ایالات متحده، خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را نقطهی عطفی عنوان کرد که تاثیرات زیادی بر پاکستان گذاشته است و این کشور هنوز «تاوان» آن را پس میدهد.
زرداری اذعان کرد که گروههای افراطی در پاکستان بهخاطر آنچه که «پیروزی ذهنیت مشابه در افغانستان» میدانند، تقویت و جسور شدهاند.
او گفت که در حال حاضر به این فکر میکند که چطور در آینده از ورود هراسافگنی از داخل افغانستان به پاکستان جلوگیری شود. زرداری افزود که بهزودی هیات پاکستانی (به ریاست او) گفتوگوهایی با امریکا دربارهی مبازره با هراسافگنی خواهد داشت. هرچند این گفتوگو، پس از اظهارات او، انجام شده، اما جزئیات آن همگانی نشده است.
او همچنین هشدار داد که اگر گروههای فعال در پاکستان با گروههایی مانند داعش که در داخل افغانستان نیز فعال هستند، همکاری کنند، وضعیت وخیمتری پیش خواهد آمد. به گفتهی او، در حال حاضر، بیشترین فشار را پاکستان متحمل میشود، اما «فردا ممکن است کشور دیگری قربانی شود.»
وزیر خارجهی پیشین پاکستان گفت که نحوهی خروج امریکا و رهاکردن جنگافزارهای این کشور در افغانستان «قطعاً امروز برای پاکستان مشکلساز شدهاند.»
او خاطرنشان کرد که گاهی در درگیری با گروههای هراسافگن در پاکستان، جنگافزارهایی بهدست میآید که در افغانستان رها شده بودند و از سازوبرگهای نیروهای امنیتی که با این گروهها میجنگند نیز پیشرفتهتر هستند. زرداری تاکید کرد این افراد مجهز به دوربینهای دید شبِ نسل چهارماند، سازوبرگهاییکه امریکا در افغانستان استفاده میکرد و حتی به اسرائیل هم نفروخته بود.
این سیاستمدار پاکستانی هشدار داد که گروههایی گوناگونی که پیش از این نه هدف مشترکی داشتند و نه ارتباط عقیدتیای، اکنون بهدلیل فضای پر از ترس و ناامنی، شروع به همکاری با یکدیگر کردهاند. او گفت که اکنون ارتش آزادیبخش بلوچستان (بیالای) با تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) همکاری میکند، در حالیکه هیچ سنخیتی از نظر فکری یا هدف با هم ندارند.