اتحاد فعالان حقوق بشر با نشر اعلامیهای از ارجاع پروندهی طالبان به دیوان کیفری جهانی استقبال کرده و آن را گامی در راستای تحقق عدالت و شنیدهشدن صدای زنان افغانستان خوانده است. این اتحاد افزوده است که ارجاع پروندهی نظام «سرکوبگر» طالبان به دیوان دادگستری «اصولیترین اقدام حقوقی» است.
در ادامهی این اعلامیه انتظار رعایت اصول و موازین جهانی از سوی طالبان «خیال باطل» خوانده شده و عامل «فزونی رنج» مردم افغانستان انگاشته شده است.
این اتحاد ضمن استقبال از اقدام شیلی، کاستاریکا، اسپانیا، فرانسه، لوکزامبورگ و مکسیکو تاکید کرده است که از هرگونه «رسمیتیابی» نظام طالبان باید «جلوگیری» شود. بهگفتهی این اتحاد طالبان «آزموده» هستند و «آزموده را آزمودن خطاست.»
بهگفتهی اتحاد فعالان حقوق بشر، این اقدام در نتیجهی مبارزات نفسگیری «جامعهی حقوق بشری» افغانستان صورت گرفته است و کشورها و نهادهای جهانی دگر نیز باید بهپاس این مبارزات از «دادخواهی» زنان و دختران افغانستان حمایت کنند.
این اعلامیه درحالی بهنشر میرسد که دو روز پیش شش کشور عضو اساسنامهی رُم، پروندهی «تبعیض جنسیتی» از سوی نظام طالبان را به دیوان کیفری جهانی ارجاع دادند و این دیوان نیز دریافت این پرونده را تایید کرده است.