دفتر هماهنگکنندهی کمکهای سازمان ملل متحد برای افغانستان یا «اوچا» در گزارشی دو صفحهای نگاشته است که عملیاتهای بشردوستانهی حیاتی در افغانستان بهدلیل کمبود شدید بودجه در خطر متوقف شدن قرار دارند.
اوچا روزدوشنبه، ۲۵ سرطان، در صفحهی ایکس این گزارش را منتشر کرده است.
براساس گزارش، پس از حاکمیت طالبان در افغانستان حدود ۲۳.۷ میلیون نفر که ۹.۲ میلیون آن را کودکان تشکیل میدهد، به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
ناامنی غذایی، آلودهگی گسترده، حوادث طبیعی، شیوع بیماریهای واگیر، تغییرات آبوهوا و شرایط ناگوار سیاسی از چالشهای دگر مردم افغانستان در این گزارش یاد شده است.
اوچا در این گزارش در پاسخ به پرسشی، اگر بودجه کافی و به موقع تامین نشود چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ بهگونهی هشدار چنین نوشته است که ۲.۱ میلیون کودک زیر پنج سال و حدود ۷۰۰ هزار زن باردار و شیرده در معرض خطر بالا باقی خواهند ماند.
سطح ناامنی غذایی و سوء تغذیه افزایش یافته و جیرهی غذایی از ۷۵ درصد به ۵۰ درصد کاهش خواهد کرد و این بهمعنای تجربهی گرسنگی به سطح بالا است.
کمبود بودجه حمایت حدود ۴ میلیون زن و دختر را در افغانستان وظیفهی مدیریت آب خانگی را دارند، تحت تأثیر قرار خواهد داد.
بیش از ۶ میلیون شهروند افغانستان به خدمات بهداشتی حیاتی دسترسی نخواهند داشت.
اوچا در حالی از کمبود بودجه و قطع کمکهای حیاتی به افغانستان را مطرح میکند که برنامهی جهانی غذا روز یکشنبه گفته است که به دلیل کمبود بودجه این نهاد تنها به یک میلیون گرسنه در این کشور کمک کرده می تواند و باقی ۱۱ میلیون تن دگر کمکهای غذایی اضطراری دریافت نخواهند کرد.