نشریهی «اوراسیا ریویو» در مطلبی نگاشتهاست که حملهی انتحاری دو هفته پیش به وزارت مهاجران طالبان در کابل که منجر به کشته شدن خلیل حقانی و دو تن دیگر شد، نشاندهندهی شکست طالبان در تامین امنیت «رهبران و قلمروهای شان» است.
به گفتهی این نشریه، این حمله ثابت کرد که علیرغم ادعاهای طالبان مبنی بر بازگرداندن ثبات به افغانستان، وضعیت امنیتی این کشور به طور قابل توجهی وخیمتر شده است و پیامدهای نگرانکنندهای را برای افغانستان و همسایهگانش به همراه داشتهاست.
به گفتهی این نشریه، این رویداد که یکی از بزرگترین حملات از زمان به قدرت رسیدن طالبان بود، ضرورت اقدام «فوری» برای تثبیت اوضاع افغانستان را بیشتر از پیش ساختهاست.
در این مطلب همچنان آمده که این حملهی انتحاری که علیه یکی از افراد برجستهی شبکهی حقانی انجام شد، نشان میدهد که حتی رهبران طالبان نیز از حملات داعش خراسان مصون نیستند.
«اوراسیا ریویو» افزوده که این رویداد و حوادث دیگر هراسافگنی در افغانستان نگرانیهایی را در مورد کارایی تلاشهای منطقهای در مقابله با هراسافگنی و توانایی طالبان در مدیریت تهدیدهای آن ایجاد کرده است.
مطلب اضافه کرده که افغانستان پس از تسلط طالبان، به بستری برای گروههای «هراسافگن» نظیر داعش خراسان و تحریک طالبان پاکستان تبدیل شده است و حاکمیت طالبان نیز با انکار نقش این گروهها در فعالیتهای هراسافگنانه و عدم پذیرش واقعیتهای امنیتی، این بحران را تشدید کرده است. به باور «اوراسیا ریویو» این وضعیت نه تنها افغانستان را تهدید میکند بلکه ثبات منطقهای را نیز به خطر میاندازد.
«اوراسیا ریویو» همچنان تاکید میکند که طالبان با انکار وجود گروههایی نظیر تحریک طالبان پاکستان و عدم همکاری با کشورهای همسایه، از جمله پاکستان، برای مقابله با تهدیدات هراسافگنی، اعتماد منطقهای را تضعیف کرده است. به گفتهی این نشریه، در این شرایط، طالبان باید اقدامهای ملموسی را علیه این گروهها انجام دهد و همکاری با جامعهی جهانی را در دستور کار قرار دهد.
به باور «اوراسیا ریویو» این بحران امنیتی، پیامدهای جدی برای آسیای جنوبی و مرکزی دارد. ظهور گروههای «هراسافگن جدید»، ثبات سیاسی منطقه را تحت تاثیر قرار داده، رشد اقتصادی را مختل کرده و رنج مردم را افزایش داده است. نشریه افزوده که پروژههایی نظیر کریدور اقتصادی چین و پاکستان (سیپک) که نیازمند ثبات در افغانستان هستند، نیز با خطر مواجه شدهاند.
در مطلب همچنان آمده که طالبان باید تحت فشار دیپلماتیک قرار گیرد تا به اقدامهات علیه «هراسافگنی» تن دهد.
مطلب تاکید کرده که طالبان باید شفافیت بیشتری نشان دهد، همکاری منطقهای را تقویت کند و به سرعت علیه شورشیان اقدام کند. «اوراسیا ریویو» افزوده که بدون تلاشهای واقعی برای مبارزه با «هراسافگنی»، افغانستان ممکن است به کانونی از خشونت و بیثباتی تبدیل شود که آیندهی کل منطقه را تهدید میکند.
در این مطلب در حالی به نشر میرسد که پاکستان دیروز حملاتی به گفتهی این کشور به «مواضع تحریک طالبان پاکستان» در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا انجام داد و بر بنیاد گزارش رسانههای پاکستانی دست کم چهار مرکز عملیاتی تیتیپی را نابود کرد. حملاتی که طالبان گفته به «مهاجرین وزیرستانی» انجام شده و شماری از «افراد ملکی» به شمول کودکان را کشته و زخمی ساختهاست. طالبان همچنان افزوده که به این حملات پاسخ میدهد.