بنیاد دفاع از دموکراسیها میگوید که قطر افسانهی «تغییر و اعتدالگرایی» را که در مورد طالبان بهکار بسته بود، اینک در مورد «تحریر الشام» و رهبر آن، ابو محمد الجولانی، بهکار میگیرد.
حسین عبدالحسین، پژوهشگر این بنیاد در مطلبی در بارهی تحولات پسین سوریه و براندازی حکومت اسد از سوی شورشیان بهرهبری گروه اسلامگرای «هیات تحریر الشام» نوشتهاست که دستگاه تبلیغاتی قطر در تلاش است که این عضو پیشین القاعده را چهرهای «میانهرو» معرفی کند، کاری که در مورد طالبان نیز کرده بود.
در این مطلب با اشاره با سلب آزادیهای فردی، محدودیتهای روزافزون بر زنان و ستمگری از سوی طالبان آمده که گذر زمان در مورد طالبان نشان داد که قصهی تغییر آن تا چه حد درست بودهاست.
در مطلب نشرشده از سوی این بنیاد آمدهاست که هیچکس بهدرستی نمیداند که آیا داستان طالبان در مورد جولانی و هیات تحریر الشام نیز تکرار خواهد شد یا اینکه آنان بهراستی متحول شده و «میانهروی» پیشه کردهاند.
در ادامهی مطلب به گفتوگوی جولانی با سیانان اشاره شدهاست؛ گفتوگویی که جولانی طی آن در مورد عضویت در القاعده گفت که آن زمان جوان و بیتجربه بودهاست و در پاسخ به این پرسش که آیا سوریه شبیه افغانستان تحت حاکمیت طالبان خواهد شد یا نه، گفت که سوریه همانطور که سدهها زیستهاست ادامه خواهد داد.
این مطلب همچنین به سکوت جولانی و هیات تحریر الشام در مورد مسئلهی فلسطین اشاره کرده و از امکان «ضد یهودی» بودن حاکمیت جدید سوریه ابراز نگرانی کردهاست.
در پایان مطلب افزوده شدهاست که باید منتظر ماند و دید که چرخهی تکرارشوندهی جنگ داخلی در سوریه ادامه خواهد یافت و یا جولانی و همرزمانش از «گذشتهی خونین» این کشور درس گرفتهاند.
تصرف ناگهانی دمشق از سوی نیروهای مخالف بشار اسد و سرنگونی حاکمیت بیستوچهار سالهی او حرفوحدیثهای فراوانی را در مورد آیندهی حاکمیت اسلامگرایان سوری پدید آوردهاست.