اعلام ناگهانی «حکومت نظامی اضطراری» از سوی یون سوک یول، رئیسجمهوری کوریای جنوبی در ناوقت شبِ سهشنبه، توجه جهان را به این همسایهی روسیه و کوریای شمالی و از متحدان مهم غرب جلب کرد.
یون در یک سخنرانی تلویزیونی، حزب دموکراتیک کوریای جنوبی که اپوزیسیون اصلی دولت کنونیست را به خرابکاری، همدستی با کوریای شمالی و فلج کردن حکومت کوریای جنوبی متهم کرد و گفت که این اقدام را برای «حذف» عناصر «ضد دولت» انجام دادهاست.
یون در اظهاراتش به پارلمان این کشور نیز حمله کرده و گفت که شورای ملی کوریای جنوبی تبدیل به «پناهگاهِ جنایتکاران» شدهاست و افزود که از «لیبرال دموکراسی» کوریای جنوبی دفاع خواهد کرد.
نیروهای ویژه و پولیس کوریای جنوبی بهدستور یون به شورای ملی این کشور هجوم بُرده و آن را محاصره کردند، ولی نگهبانان پارلمان، این نیروها را با «کپسولهای آتشنشانی» از وارد شدن به ساختمان پارلمان باز داشتند.
شورای ملی این کشور در نهایت از محاصره خارج شد. حزب دموکراتیک کوریای جنوی نیز در اولین اقدام طرح استیضاح رئیسجمهوری را پیشنهاد کرد.
طرحی که حزب حاکم «قدرت مردم» گفتهاست در برابر آن خواهد ایستاد و از استیضاح یون جلوگیری خواهد کرد. حزب دموکراتیک برای تایید طرح استیضاح بهدستکم هشت رأی از میان نمایندگان حزب «قدرت مردم» نیاز دارد.
در همینحال مردم کوریای جنوبی امروز در واکنش به حکومت نظامی شش ساعته به خیابانها آمده و در اعتراض به تصمیم یون تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
دیون کیم، آگاه روابط بینالمللی در مرکز امنیت امریکا به رویترز گفتهاست که اقدام شب گذشته شهرت یون بهعنوان یک نماد دموکراسی را «نابود» کردهاست.
در همینحال اُلف کریسترسن، نخستوزیر سویدن نیز دیدار هفتهی جاری خود با یون را لغو کرده و به تاریخی نامعلوم بهتعویق انداختهاست.
این درحالیست که مشاوران و وزیر دفاع حکومت یون در پی شکست تلاش او برای اعلام حکومت نظامی و سرکوب مخالفان استعفای خود را پیشنهاد کردهاند.
گفتنیست که حزب مخالف یون برای استیضاح رئیسجمهوری کوریای جنوبی درحالی فقط به هشت رای دگر از سوی نمایندگان مجلس نیاز دارد که پیشتر از این نیز شماری از اعضای حزب قدرت مردم یا «پیپیپی» با تصامیم و دستورات یون مخالفت کردهاند.
حزب حاکم «قدرت مردم» در سال 2020 تاسیس شد و در انتخابات عمومی همان سال به عنوان حزب اصلی مخالف برنده شد. این حزب در سال 2022 با پیروزی نامزد خود، یون سوک یول در انتخابات ریاستجمهوری قدرت را به دست گرفت.
این حزب محافظهکار با حزب دموکراتیک کوریای جنوبی «دیپیک» که حزب اصلی رقیب آن محسوب میشود، بر سر مسائل مهمی از جمله سیاستهای اقتصادی، روابط با کوریای شمالی، و اصلاحات قضایی و اجتماعی اختلافات «جدی» دارد.
در برابر، حزب دموکراتیک کوریای جنوبی که گرایش لیبرال و مترقی دارد و از سال 2017 تا 2022 با ریاستجمهوری «مونجه این» قدرت را در این کشور در دست داشتهاست نیز به طور مداوم با سیاستهای محافظهکارانهی حزب «قدرت مردم»، بهویژه در زمینههای اقتصادی، اجتماعی، و سیاست خارجی، مخالفت میکند. این حزب همچنان به سیاست آشتیجویانه در قبال کوریای شمالی پابند است و منتقد رویکردهای سختگیرانهی یون سوک یول در این زمینه است.