حزب تحریک انصاف پاکستان بهرغم ممنوعیت تجمع، هشدار نهادهای دولتی در مورد امکان وقوع رویدادهای «دهشتافگنی» و بستهشدن راههای منتهی به اسلامآباد و راولپندی تجمع خود در اعتراض به سیاستهای دولت پاکستان و زندانی شدن عمران خان، رهبر این حزب را بهراه انداخت. در این مطلب تلویزیون دیار به آخرین تحولات این رویداد نگاهی میاندازد.
عفو بینالملل خواستار «خویشتنداری» با معترضان شد
سازمان جهانی عفو بینالملل از دولت پاکستان خواسته است که در مواجهه با معترضان حزب تحریک انصاف «حداکثر خویشتنداری» را نشان داده و از هرگونه برخورد «قهرآمیز» با این معترضان خودداری کند.
این سازمان افزوده است که دولت پاکستان باید دستورهای شلیک به معترضان را که قدرت بیحدوحصر به نیروهای ارتش پاکستان میدهد را پس بگیرد.
این سازمان تاکید کرده است که هرگونه استفاده از قوهی قهریه باید قانونی، ضروری و سنجیده باشد.
دستکم شش تن از معترضان تاکنون بر اثر خشونتهای پدیدآمده در این تجمعات جان باختهاند.
معترضان میگویند که «چنین پاکستانی را هرگز ندیده بودند»
فریده بیبی، یکی از معترضان حزب تحریک انصاف با اشاره به تجمع اعتراضی هواداران عمران خان به اسوشیتد پرس گفته است که «چنین پاکستانی را هرگز در زندگی ندیده است.»
این معترض افزوده است که مردم پاکستان رنجهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی زیادی را پشت سر گذاشتهاند.
تاثیر ناآرامیهای پاکستان بر اقتصاد؛ بازار سهام پاکستان سقوطی سه درصدی داشت
همزمان با ناآرامیهای موجود در اسلامآباد و میان هواداران عمران خان، بازار سهام پاکستان امروز، سهشنبه با سقوطی سهونیم درصدی بسته شد.
سهام شاخص پاکستان درحالی پس از اعتراضات اخیر سقوطی سه درصدی را تجربه میکند که قبل از این ناآرامیها صعودی یکونیم درصدی داشت.
عمران خان به هوادارانش: تا آخر مبارزه کنید
عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف و نخستوزیر پیشین پاکستان که اینک زندانیست به هوادارن معترض خود گفته است که تا آخر مبارزه کنند.
خان گفته است که «تا زمانیکه خواستههای ما برآورده نشود، عقبنشینی نخواهیم کرد.»
او به هواداران خود نوشته است که این مبارزه برای یک پاکستان آزاد است و معترضان باید متحد مانده و به تظاهرات «صلحآمیز» خود ادامه بدهند.
وزیر داخله پاکستان: با معترضان گفتوگو نخواهد شد
محسن نقوی، وزیر امور داخلهی پاکستان میگوید که دولت این کشور «هیچ» گفتوگویی با معترضانی که خواستار رهایی عمران خان از زندان باشد نخواهد کرد.
او افزوده است که همسر عمران خان مسئول «زیانهای اقتصادی پاکستان» و جانهای گرفتهشده در تظاهرات است.
عضو کنگرهی امریکا از سرکوب اعتراضات در پاکستان انتقاد کرد
رشیده طالب، عضو کنگرهی امریکا و سیاستگر دموکرات امریکایی از برخورد قهرآمیز نیروهای پولیس با معترضان در پاکستان انتقاد کرده است.
او افزودهاست که با «پاکستانیهای شجاع» که در این اعتراضات شرکت کردهاند میایستد و سرکوب دموکراسی به دست قدرت را نمیپذیرد.
خلیلزاد: دستور شلیک به معترضان یک خطای فاجعهبار است
زلمی خلیلزاد، فرستادهی پیشین ایالات متحده برای افغانستان، عراق و سازمان ملل میگوید که دستور شلیک پولیس به اعتراضات صلحآمیز در پاکستان یک «خطای فاجعهبار» است.
او افزوده که این راه تطبیق «نظم و قانون» نیست. او میگوید که این دستور «بخاطر پاکستان و آیندهاش» باید پس گرفته شود.
اظهارات خلیلزاد درحالیست که او پیشتر از این نیز بارها و بهتکرار از آزاد شدن عمران خان و همسرش حمایت کرده و این را «راه نجات پاکستان» از بحران کنونیاش خوانده است.