شهروندان کابل از پرچاویهای مکرر و طولانی برق در هوای طاقتفرسا و جهنمگون ماه اسد شاکیاند. برق کابل درحالی حتا دوازده ساعت در شبانهروز نیست که شهروندان برای این برق بیشتر از گذشته پول میدهند و دورههای بلخوانی برشنای طالبان نیز یکماهه شده است.
براساس آخرین گزارش خود «د افغانستان برشنا شرکت» که مسئولیت تامین برق کشور را دارد، این شرکت از تامین برق مورد نیاز برای پایتخت ناتوان است. این درحالیست که برشنا سودهایی کلان از ناحیهی فروش برق به شهروندان و جریمهها و جز آنها به جیب میزند.
محمدآصف، یکی از دکانداران در کابل که کارش فروش آیسکریم است به دیار میگوید که وضعیت برق کابل برای او فاجعه آفریده است؛ او میگوید کارش در فصل با این «دلجمعی» شروع کرد که برق کابل در تابستان بیستوچهار ساعته خواهد بود ولی اکنون هر روز بیشتر از روز گذشته در تاوان است.
این کاسبِ خشمگین با شکایت از برشنا میگوید «شما پیسه میگیرین، هرماه پشت خانه میاین که پیسه، اینقدر که ملا و اهل حلال و حرام هستین، پیسه برق که شما میگیرین حلال است؟» او میافزاید که از حالا نگران وضعیت برق در زمستان امسال است.
میلاد، شهروند دگر کابل که کارآموز یک کلینیک پزشکی است به دیار میگوید نبود برق و به یکباره رفتن آن برای بعضی از بیماران «بسیار خطرناک» است و آنان را حتا با خطر مرگ مواجه میکند. او میگوید که نبود برق کابل را به «جهنم تاریک» تبدیل کرده است.
او با شکایت از خاموشی مردم در برابر این سهلانگاری و ستم آشکار میگوید که «بلاهت از خود ماست که فکر میکنیم طالب میتواند مشکلی را حل کند یا چیزی را مدیریت کند.»
این درحالیست که رژیم طالبان در فبروری امسال از امضای قرارداد خرید برق از جمهوریهای آسیای میانه، تاجیکستان، اوزبیکستان و ترکمنستان خبر داده و گفته بودند که امسال ۱۷ درصد بیشتر از سال گذشته برق خریداری خواهد شد.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.