رسانهی امریکایی رسپانسیبل استیتسکرفت با نشر گزارشی میگوید که نه داعش خراسان، نه «جبههی مقاومت ملی» و نه هیچ خطر «جدی» دگر حاکمیت طالبان بر افغانستان را تهدید نمیکند. این گزارش که امروز هشتم جولای منتشر شده است اضافه میکند که با توجه به پیشرفت رابطهی رقیبان امریکا با طالبان و بیفایدگی تحریمهای اقتصادی، آیا زمان به رسمیت شناختن طالبان از سوی امریکا فرا نرسیده است؟
رسپانسیبل استیتسکرفت که نشریهی انستیتوت مطالعات سیاست خارجی کوئینسی است؛ در یک گزارش تحلیلی از رابطهی واشنگتن با طالبان پرسیده است که با توجه به پیشرفتهای دیپلماتیک طالبان و تعامل روزافزون رقبای امریکا با این رژیم، زمان به رسمیت شناختن این گروه از سوی امریکا فرا نرسیده است؟
در این مطلب از سازمان ملل نقل میشود که ۶۹ درصد مردم افغانستان با به قدرت رسیدن طالبان و وضعیت شکنندهی اقتصاد کشور دچار «ناامنی غذایی» شدهاند. کرفت میافزاید که اقتصاد افغانستان سقوطی ۲۷ درصدی را تجربه میکند و سکتور تجاری این کشور «فروپاشیده»است.
در ادامهی مطلب آمده است که در چنین وضعیت اقتصادیای تحریمهای امریکا «صرفاً به وخامت وضع مردم افغانستان» خواهد انجامید. این مطلب اضافه کرده است که «قسمتی از مشکل اقتصادی افغانستان» بدون شک که به دوش ایالات متحده است که تحریمها را برنمیدارد و ذخایر ارزی افغانستان را مسدود کرده است.
آراس اضافه میکند که روابط طالبان با ایالات متحده در چند مدت پسین و پس از به قدرت رسیدن این گروه در افغانستان دچار تحول شده است؛ این مطلب میافزاید که سیاست فشار آوردن و استراتژی کنونی دولت بایدن در قبال طالبان «هیچ نتیجهای» نداشته است.
در ادامهی مطلب آمده است که این امریکا نباید نظارهگر رشد روزافزون روابط طالبان با رقبا و دشمنان خویش همچون ایران، روسیه و چین باشد. در این مطلب اضافه میشود که امریکا میداند که اگر به سوی همکاری با طالبان نرود، دشمنانش به این راه میروند.
در پایان این مطلب میخوانیم که رژیم طالبان در افغانستان قدرت «بلامنازع» است و هیچ خطر جدیای آن را تهدید نمیکند. نه «جبههی مقاومت ملی» و نه شاخهی خراسان گروه داعش حتا توانایی حذف طالبان از روستاها را ندارند، چه رسد به تهدید کردن حاکمیت آنان بر کل کشور. این مطلب میگوید که امریکا باید سیاست به رسمیت نشناختن و تحریم علیه طالبان را بازنگری کرده و به فکر منافع خود در افغانستان باشد.
این گزارش درحالی بهنشر میرسد که رژیم طالبان از آگست ۲۰۲۱ تاکنون در افغانستان حاکمیت دارند و تاکنون از سوی هیچ دولتی در جهان به رسمیت شناخته نشدهاند.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.