ریچارد بِنِت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در یک گفتوگوی اختصاصی با رسانهی آیپیاس میگوید که طالبان در پی ایجاد جامعهای هستند که در آن زنان «پستتر» از مردان باشند. این گفتوگو امروز اول جولای منتشر شده است.
ریچاد بِنِت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در یک گفتوگوی اختصاصی با آیپیاس گفته است که طالبان به صورت گسترده و نهادمند دست به تبعیض جنسیتی برعلیه زنان در افغانستان میزنند.
این گزارشگر ویژه همچنین افزوده است که این رفتارهای طالبان برخلاف اصولنامهها و اعلامیههای مربوط به حقوق بشری است که خود طالبان آن را امضا کرده و التزام خود به اجرای آنان را پذیرفتهاند.
بِنِت افزوده است که فقط و فقط طالبانِ افغانستان هستند که درهای مکاتب و آموزش را بر روی دختران بالای سیزده سال بستهاند و در این در کنار دگر ممنوعیتها برعلیه زنان نشاندهندهی رنجیست که این طبقه از دست حاکمیت کنونی افغانستان میکشد.
از جون ۲۰۲۳ تا مارچ ۲۰۲۴ طالبان ۵۲ فرمان اجرایی برعلیه حق آموزش زنان، حق کار زنان، ممنوعیت نهادهای خارجی از آموزش دادن به زنان و دختران و حتا مواردی چون ممنوعیت حضور مشترک مجری مرد با زن در برنامههای تلویزیونی را صادر کردهاند.
بِنِت همچنین اشاره کرده است که نگرانی او صرفاً برای نقض حقوق تمامی زنان افغانستان نیست؛ او میگوید که زنان و دختران گروههای قومی و مذهبی خاصی که شامل اقلیتهای نیز میشود با تبعیض گستردهتر و شدیدتری از سوی طالبان روبرو هستند.
در کنار نقض گستردهی حقوق بشر و حقوق زنان افغانستان و ممنوع کردن آنان از کارهای بنیادین و حقوق طبیعی و انسانیشان، گزارشگر ویژهی ملل متحد میافزاید که طالبان حتا نسبت به افراد «معلول» تعصب قائل میشوند.
بِنِت افزوده است که یافتههای آنان نشان میدهد که طالبان میخواهد زنان را به پستوهای خانهها برانند، به آنان بهعنوان «اشیا» نگاه کنند و از آنان بهرهکشی جنسی، جسمی و کاری کنند.
بِنِت درحالی این گفتهها را ابراز میکند که سومین دور نشست دوحه هماینک در حال برگزاریست و نمایندگان زنان افغانستان و نهادهای مدافع حقوق این زنان از سوی سازمان ملل در این نشست دعوت نشدهاند.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.