مجلهی پروگریسیو مطلبی را در مورد دکترین هستهای دولت اسرائیل به نشر رسانده و به شواهد موجود در مورد این دکترین پرداخته است. در این مطلب آمده است که دکترین هستهای اسرائیل که مسما به «گزینهی سمسون» است حمله به دشمنانِ «غیر هستهای» این کشور در صورت شکست است.
مجلهی پروگرسیو امروز، سهشنبه بیستوپنجم جون مطلبی را در مورد دکترین هستهای دولت اسرائیل به نشر رسانده و در آن به ابعاد پیدا و پنهان دکترین هستهای این دولت پُرحاشیه پرداخته است.
در مطلب آمده است که این دکترین هستهای «گزینهی سمسون» نام دارد و علت این اسمگذاری، ارجاعی به کتاب مقدس است که در یک حکایت آن، فردی به نام سمسون خود و دشمنان خود را با از بین بُردن ستونهای یک معبد میکُشد.
معنای این نامگذاری با تشریح بیشتر این دکترین در این مطلب روشنتر شده است. در مطلب پروگریسیو آمده است که همانطور که سمسون خود و دشمنان خود را با ویران کردن ستونهای معبد از میان بُرد؛ دولت اسرائیل اگر در لبهی پرتگاه و نزدیک شکست قرار بگیرد، از سلاح هستهای استفاده کرده و دشمن خود را نیز نابود خواهد کرد.
نکتهی جالب توجه در این مطلب اما این است که برخلاف دکترین هستهای امریکا و شوروی در جنگ سرد که بر توانایی ویرانگری مشترک و در نتیجه نفی ویرانگری بنا شده بود، دکترین هستهای اسرائیل بر هدف قرار دادن دشمنان «غیر هستهای» و کشورهایی که توانایی حملهی متقابل هستهای را ندارند استوار است.
پروگریسیو از کیزلی داونپورت، عضو ارشد انجمن مدیریت تسلحیات نقل کرده است که اسناد و مدارک جسته گریختهای که از مقامات و مواضع دولت اسرائیل به جا مانده است به ما دکترین هستهای این دولت را نشان میدهد.
این درحالیست که براساس مطلب پروگریسیو دولت اسرائیل نه تنها از توضیح اینکه سلاح هستهای خود را بر چه مبنا و هدفی ساخته است سر باز میزند، بلکه که حتا تاکنون توضیح روشنی در مورد داشتن و تملک این سلاح نداده است. بهعبارتی ابهام و رازناکی در این مورد، خود قسمتی از دکترین اسرائیل است.
داونپورت همچنین افزوده است که به احتمال زیاد حملهی هستهای اسرائیل به مراکز مزدحم جمعیتی و غیرنظامی دشمن این کشور خواهد بود، به جاهایی همچون شهرها، باوجود اینکه قوانین بینالمللی و قوانین جنگ چنین کنشی را شدیداً محکوم میکنند.
داونپورت در ادامه گفته است که از آنجا که اسرائیل یگانه قدرت هستهای منطقهی خاورمیانه است؛ دکترین هستهای این کشور بر مبنای جلوگیری از جنگ هستهای و فاجعهی انسانی بنا گذاشته نشده و هدف غایی و نهایی آن دفاع از موجودیت اسرائیل در صورت شکست ارتش این کشور است.
پروگریسیو همچنین از اسوشیتید پرس نقل میکند که یک مقام اسرائیل در اوایل جنگ حماس با اسرائیل پیشنهاد انجام یک حملهی هستهای در غزه را داده بود.
این مطلب درحالی به نشر میرسد که دشمن منطقهای اسرائیل، ایران نیز بنابر گزارشها از همیشه به تولید سلاح هستهای نزدیکتر شده است. گزارش اخیر فارینافیرس به جدیت تهدید رویارویی هستهای این طرفهای متخاصم اشاره کرده است.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.