یونیسف در گزارشی آورده است که هزار روز از ممنوعیت دختران افغانستان به مکتب میگذرد و این دختران «سه میلیارد ساعت یادگیری» را از دست دادهاند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد – یونیسف امروز (پنجشنبه ۲۴ جوزا) با نشر گزارش در وبسایت اینترنتیاش آورده است که هزار روز از ممنوعیت دختران افغانستان به مکتب میگذرد و این دختران سه میلیارد ساعت یادگیری را از دست داده اند.
در این گزارش آمده است: امروز نقطهی عطف غمانگیز و نگران کنندهای است. هزار روز از اعلام ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان در مکتبهای متوسطه میگذرد. هزار روز بهدور از مکتب معادل سه میلیارد ساعت یادگیری برای ۱.۵ میلیون دختر افغانستان است. این محرومیت سیستماتیک نه تنها نقض آشکار حق تحصیل آنهاست؛ بلکه منجر به کاهش فرصتها و بدتر شدن سلامت روان میشود.
در ادامهی این گزارش آمده است که حقوق کودکان بهویژه دختران، نمیتواند گروگان سیاست باشد. زندگی، آینده، امیدها و رویاهای آنها در تعادل است.
تأثیر این ممنوعیت فراتر از خود دختران است. این ممنوعیت بحران بشردوستانهی جاری را تشدید میکند و پیامدهای جدی برای اقتصاد و مسیر توسعه افغانستان دارد.
یونیسف در این گزارش خود گفت که ما از همهی کودکان در افغانستان حمایت میکنیم. و در کنار شرکای خود، ۲.۷ میلیون کودک را در آموزش ابتدایی نگه میداریم، کلاسهای آموزش را برای ششصد هزار کودک – دو سوم آنها دختر – راهاندازی میکنیم و هر کاری که میتوانیم برای حفظ زیرساختهای آموزشی انجام میدهیم.
در همین حال این نهاد از مقامهای طالبان خواست تا به همه کودکان اجازه دهند بلافاصله یادگیری را از سر بگیرند. و همچنین از جامعه بینالمللی خواست از این دختران که بیش از هر زمان دیگری به ما نیاز دارند، حمایت کنند. وقتی نیمی از جمعیتی عقب مانده باشد، هیچ کشوری نمیتواند به جلو حرکت کند.
پساز دوباره به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱، حضور دختران بالاتر از صنف ششم به مکتبهای متوسطه و لیسه تا اطلاع ثانوی توسط گروه طالبان ممنوع اعلام شد.