پروژهی گزارشدهی جرم و فساد سازمانیافته گزارش میدهد که اجمل رحمانی در سال ۲۰۱۴ قبل از راهیابی به پارلمان و «وکیل مردم» شدن تابعیت قبرس را در برابر خرید یک ویلای ۲.۵ میلیون دالری به دست آورده بود.
این پروژه در افشاگری تکاندهندهی تازهی خود به پروندهی پیمانکاران معروف و اعضای پارلمان حکومت پیشین افغانستان پرداخته است و واقعیتهایی تکاندهنده را در مورد آنان نشان داده است.
در این گزارش آمده است که رحمانی در سال ۲۰۱۴ و بر اثر اضطراب گستردهی ناشی از «ترس رفتن امریکا از افغانستان» پولهای هنگفتی به جیب زده و نفت را چند برابر قیمت استاندارد به سربازان خارجی فروخت.
رحمانی با این پولها تابعیت قبرس، جمهوریای در اروپا، را به دست آورده و بعداً با خرید یک ویلای چند میلیون دالری پاسپورت آن کشور را نیز به دست آورد.
این درحالیست که رحمانی در سال ۲۰۱۹ و پس از یک انتخابات پارلمانی که به صورت گسترده «آلوده به فساد» دانسته و خوانده شده است به پارلمان راهیافته و نمایندهی مردم کابل در این پارلمان شد.
این وکیل مردم درحالی تابعیت دوگانه داشته و براساس این گزارشها با پول فساد به سرمایههای نجومی دست یافته بود که پس از فروپاشی حکومت جمهوری همراه با پدرش افغانستان و مردم آن را ترک کرد.
این نخستین باری نیست که گزارشی در مورد یک چهرهی حکومتی نظام پیشین و فسادهای مربوط به آن نظام خشم جمعی را برمیانگیزد. حکومت جمهوری اسلامی افغانستان در بیست و یک سال وجودش، یکی از فاسدترین نظامهای جهان دانسته میشد.
تلویزیون دیار از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.