یک پژوهش انجامشده از سوی عصبشناسان دانشگاه لاند سویدن نشان میدهد که مغز انسان از افرادی که به آن علاقهمند است بیشتر یاد میگیرد و امکان باقیماندن اطلاعات شنیدهشده از سوی این افراد در مغز بیشتر است.
این تحقیق که بر روی گروهی از مردان و زنان بالغ انجام شده است؛ اطلاعات گوناگونی را به این گروه ارائه کرده و میزان یادگیری و حفظ آن اطلاعات توسط این افراد را سنجیده است.
پژوهشگران دریافتند که ذهن انسان در حفظ و یادگیری اطلاعات و گفتههای اشخاص مورد علاقهی خود بهتر از کسانی که فرد به آنان علاقهای ندارد عمل میکند و این فرایند، مساوی و بهاصطلاح «منصفانه» نیست.
پژوهشگرانی که این پژوهش را انجام دادهاند نتایج و تاثیرات این پژوهش را «مهم» ارزیابی میکنند و باور دارند که مسائل و معضلات اجتماعی قابل توجهی را با نتایج این پژوهش میتوان توضیح داد.
پروفسور برآموا، یکی از پژوهشگران این پژوهش، در گفتوگو با برایت ساید گفته است که به طور مثال اگر حزب سیاسی مورد علاقهی شما از افزایش مالیات حمایت کند؛ امکان همسویی شما با مواضع این حزب به دلیل علاقهای که دارید بیشتر است.
در واقع این پژوهش نشان داده است که فرد در به خاطر سپردن و باور کردن استدلالهای اشخاصی که آنان را دوست دارد فعالتر و مایلتر است. درحالیکه نسبت به استدلالها و مواضع کسانی که از آنان خوشش نمیآید سختگیرانهتر عمل میکند.
این پژوهش همچنین نشان داده است که دلیل «مقاومت در برابر دانش» از سوی برخی از افراد این است که آن دانش از سوی افراد مورد علاقهی آنان ارائه نمیشود و به محض اینکه یک چهرهی مورد علاقهی آنان این اطلاعات را ارائه کند، شانس دستکشیدن فرد از مقاومت در برابر آن ایدهها افزایش مییابد.
پروفسور مایکل جوهانسون، استاد روانشناسی دانشگاه لاند که یکی از اعضای تیم پژوهشی بود میگوید که این حیرتآور است که باور ما به اطلاعات چگونه با شناختن گویندهی آن تغییر میکند. او اضافه کرده است که مغز ما اجازهی بررسی بیطرفانهی اطلاعات را نمیدهد.
این پژوهش درحالی به نشر میرسد که مطالعات بر روی روان انسان از اوجگیری پژوهشهای نئوروبیولوژی تاکنون نشان داده است که انسان کنترل ناچیزی بر ذهن خود و فرایندهای جاری در آن دارد.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.