مردم غزه با ادامهی جنگ هفت ماههی حماس و اسرائیل و متاثر شدن سیستم آموزشی شان از این جنگ، از هر راه ممکن تلاش میکنند که به تحصیلشان ادامه دهند و هر کاری که میتوانند برای شروع مجدد یادگیری شان انجام میدهند.
با ادامهی بیشاز هفت ماه جنگ حماس و اسرائیل، مردم غزهی که در کرانهی باختری منطقهی نسبتاً آرام پناه گرفته اند، پساز تماشای بسته شدن، آسیبدیدگی و تخریب مکتبها و دانشگاههایشان، از هر راه ممکن تلاش به ادامهی تحصیل میکنند و هر کاری که میتوانند برای شروع مجدد یادگیری شان انجام میدهند. درگیری بین اسرائیل و حماس به سیستم آموزشی آنها آسیب وارد کرده است.
غزه و کرانهی باختری اشغالی از سطح سواد بینالمللی بالایی برخوردارند؛ اما محاصرهی مناطق تحت محاصرهی فلسطینی توسط اسرائیل و دورهای مکرر درگیری، آموزش را شکننده و با کمبود منابع مواجه کرده است.
در گزارش از روزنامهی رویترز که امروز به نشر رسانده آمده است که اسما الاستال یک معلم دواطلب در مکتب که از خیمه در نزدیکی ساحل در المواسی ایجاد شده، میگوید: ما در حال پذیرایی از دانشآموزان هستیم و تعداد بسیار زیادی از آنها هنوز منتظر هستند.
او افزود که بهجای اینکه بگذاریم بچهها یک سال کامل تحصیلی را از دست بدهند، در حالیکه از بمباران اسرائیل میترسند، ما با آنها خواهیم بود، آنها را به اینجا خواهیم آورد و به آنها آموزش خواهیم داد.
همچنین اسراء عظوم، دانشجوی سال چهارم پزشکی در دانشگاه الازهر شهر غزه، گفت: ما دوستان خود را از دست دادیم، پزشکان را از دست دادیم، دستیاران آموزشی را از دست دادیم، استادان را از دست دادیم، چیزهای زیادی را در این جنگ از دست دادیم.
او که در بیمارستان الاقصی در شهر دیرالبلاح بهطور داوطلب کار میکند افزود: من هرگز احساس خستگی نمیکنم؛ زیرا این کاری است که من انجامش را دوست دارم. من عاشق پزشکی هستم، عاشق کار بهعنوان پزشک هستم و نمیخواهم آموختههایم را فراموش کنم.
در همین حال فهید الحداد، رئیس بخش اورژانس الاقصی و استاد دانشکدهی پزشکی دانشگاه اسلامی غزه میگوید که امیدوار است دوباره تدریس را آغاز کند، اگرچه کتابها و مقالاتی را که در بیشاز یک دهه انباشته شده بود، از دست داده است. او افزود که آموزش آنلاین بهدلیل اینترنت ضعیف پیچیده خواهد شد؛ اما حداقل میتواند به دانشآموزان اجازه دهد مدارک تحصیلی خود را تکمیل کنند.
این در حالیست که از زمان آغاز جنگ حماس و اسرائیل در هفتم ماه اوکتبر سال میلادی گذشته، مکتبها بمباران شده و یا به پناهگاهی برای آوارگان تبدیل شده است، و حدود ۶۲۵۰۰۰ کودک شامل مکتب غزه قادر به شرکت در صنفها نیستند.
بر اساس اطلاعات رسمی فلسطین، تمامی ۱۲ مؤسسهی آموزش عالی غزه ویران یا آسیب دیده اند و نزدیک به نُهصد هزار دانشجو سرگردان شده اند و بیش از ۳۵۰ معلم و استادان دانشگاه کشته شده اند.