نشریهی ایندپندنت با نشر گزارشی به وضعیت قضات زن حکومت پیشین افغانستان و زندگی کنونی آنان در سایهی حاکمیت طالبان پرداخته است. ایندپندنت نوشته است که بیشتر از چهل قاضی زن در افغانستان تحت ادارهی طالبان گیر ماندهاند و در خفا زندگی میکنند.
ایندپندنت در این گزارش با یکی از این قاضیان زن گفتوگو کرده و احوال و اوضاع او را از زبان خودش نقل میکند. این قاضی زن که نخواسته است از اسم اصلیاش در گزارش استفاده شود به ایندپندنت گفته است که «دندانهایش از شدت اضطراب افتادهاند» و او با خانوادهی خود هرچند روز مجبور به تغییر مکان است تا امنیتش در خطر نیفتد.
این قاضی زن در ادامهی گفتوگو با ایندپندنت گفته است که به بیماری میگرن دچار است ولی بخاطر ترس از طالبان و دستگیر شدن توسط آنان نمیتواند به یک مرکز صحی مراجعه کند و باید عذاب و درد ناشی از این بیماری را بپذیرد و تحمل کند.
قضات زنی که در حکومت پیشین افغانستان قضاوت کرده و در دادگاههای متفاوت مشغول وظیفه بودند، از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان تاکنون دچار ترس و واهمه از انتقامجویی محکومان و کسانی که آنان به زندان فرستادند ولی طالبان دوباره آن افراد را آزاد کردهاند هستند.
این قضات نه تنها از دسترسی به خدمات صحی و حضور در جامعه محروم شدهاند بلکه کار و وظیفهی خود را نیز از دست دادهاند و تحت فشارهای اقتصادی و مالی نیز قرار گرفتهاند.
بازگشت طالبان به قدرت در آگست ۲۰۲۱ زندگی تمامی مردم افغانستان را تحت تاثیر قرار داد، اما عدهای بیشتر از دگران از قوانین و سیاستهای جدید این رژیم تاثیر پذیرفتند، زنان و دختران مهمترین گروه اجتماعی از این میان هستند.