روزنامهی گاردین گزارش دادهاست که کشور جاپان برای نخستینبار میخواهد ماهوارهای چوبی را برای مبارزه با آلودگی بهایستگاهِ فضایی پرتاب کند.
درگزارشی از روزنامهی گاردین که دیروز ۲۸ دلو/بهمن بهنشر رسیده، آمدهاست که کشور جاپان برای مبارزه با آلودگی برای نخستینبار یک ماهوارهی چوبی را بهفضا پرتاب میکند و این ماهواره یکی از غیرمعمولترین فضاپیماهای جهان بوده که از چوب توسط دانشمندان جاپانی ساخته شدهاست.
این فضاپیما یا کاوشگر بهنام LignoSat بوده و از چوب ماگنولیا ساخته شدهاست و در آزمایشهایی ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) مشخص شده که برابر تَرکخوردگی پایدار و مقاوم است. اکنون برنامههایی برای پرتاب آن بر روی یک موشک آمریکایی در تابستان سال روان میلادی درحال نهایی شدن است.
در این گزارش آمده که این ماهوارهی چوبی توسط پژوهشگران دانشگاه کیوتو و شرکت چوببرداری Sumitomo Forestry ساخته شدهاست تا ایدهی استفاده از مواد زیست تخریبپذیر مانند چوب را آزمایش کند تا ببیند آیا آنها میتوانند جایگزینی سازگار با محیط زیست برای فلزاتی باشند که درحال حاضر همه ماهوارهها از آنها ساخته شدهاند؟
تاکائو دوی فضانورد و مهندس هوافضای جاپانی در دانشگاه کیوتو اخیراً هشدار داد و گفت: تمامی ماهوارههایی که دوباره وارد جو زمین میشوند، میسوزند و ذرات ریز آلومینا را ایجاد میکنند که سالها در اتومسفیر بالایی شناور خواهند بود و درنهایت محیط زیست زمین را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
او افزود که برای مقابله با این مشکل پژوهشگران کیوتو پروژهای را برای ارزیابی انواع چوب راهاندازی کردند تا تعیین کنند چقدر میتوانند در برابر سختیهای پرتاب فضایی و پروازهای طولانی در مدار زمین مقاومت کنند.
این درحالیست که پژوهشهای اخیر انجامشده توسط دانشمندان دانشگاههای بریتیش کلمبیا و کانادا نشان داد که آلومینیوم ناشی از ورود مجدد ماهوارهها میتواند باعث تخریب جدی لایه اوزون شود که از زمین در برابر تابش فرابنفش خورشید محافظت میکند و همچنین میتواند بر میزان نور خورشید که میرسد، تأثیر بگذارد. از جو میگذرد و به زمین میرسد.