دانشمندان آلمانی یک مدل هوش مصنوعی را طوری آموزش دادند که مانند آلبرت انیشتین فکر کند و دادههای پیچیده را تشخیص دهد و نظریههای فیزیکی درباره آنها بسازد.
دانشمندان مرکز پژوهشی یولیش (Forschungszentrum Jülich) در آلمان با موفقیت هوش مصنوعی (AI) را آموزش دادند تا مانند آلبرت انیشتین یا اسحاق نیوتن فکر کند. این مدل هوش مصنوعی میتواند الگوها را در مجموعه دادههای پیچیده تشخیص دهد و یک نظریه فیزیکی در اطراف آنها تشکیل دهد.
این مدل تاریخ نامهایی مانند انیشتین یا نیوتن را بهخاطر میآورد، زیرا آنها نظریههای جدیدتری را به ما ارائه کردند که در آزمون زمان ایستادهاند و همچنین آزمایشهای بیشماری توسط دانشمندانی که بعد از آنها انجام شدهاند. همچنین پدیدههای دگری را که ممکن است در اطراف ما اتفاق بیفتند، توضیح میدهند.
بهعنوان مثال قوانین گرانش نیوتن به ما کمک میکند تا نیروی گرانشی را نهتنها بر روی زمین توضیح دهیم، بلکه به ما کمک میکند تا حرکت سیارات دگر، ماه و سایر اجرام آسمانی را بهطور دقیق پیشبینی کنیم.
قبل از تلاش برای آموزش هوش مصنوعی برای تفکر در مورد فیزیک، پژوهشان از فیزیک برای درک عملکرد خود هوش مصنوعی استفاده می کردند. پژوهشگر کلودیا ادغام در این موسسهی آلمانی از یک شبکه عصبی برای ترسیم دقیق رفتار پیچیده در یک سیستم سادهتر استفاده کرد. هوش مصنوعی این کار را با سادهکردن تعاملات پیچیده بین اجزای سیستم انجام داد. پژوهشگران این مدل هوش مصنوعی را بنام «هوش مصنوعی فیزیک» نامیدهاند.
این درحالیست که فنآوری هوش مصنوعی در سالهای پسین رونق چشمگیری داشته و باوجود نگرانیها درمورد این صنعت، در بسیاری موردها مانند طب و دانش برای بشر کمککننده بودهاست.