صندوق حمایت از اطفال «Save the children» پس از هشدار پنج سازمان غیردولتی و جهانی پیرامون فقدان برف و باران و خشکسالی در افغانستان گفتهاست که بیشترین آسیب را از بحران اقلیمی، کودکان متقبل میشوند.
این صندوق روز دوشنبه، ۱۶ دلو/ بهمن گزارش داده که نهاد اقدام علیه گرسنگی (ACF)، سپاه جهانی طبی (IMC)، نهاد اسلامی جهانی (IRW)، سازمان بینالمللی نجات کودکان (SCI) و نهادبین المللی ورلد ویژن (WVI) زمستان گرم و کمبود برف را نشانههایی از شرایط بد اقلیمی و خشکسالی در ۳۰ سال اخیر در افغانستان عنوان کردند.
بربنیاد گفتهی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، ۷.۸ میلیون کودک در سال ۲۰۲۴ بهغذای کافی دسترسی ندارند و ممکن شرایط خشکسالی این کودکان را در معرض خطر قرار دهد.
این صندوق اظهار داشت که در حال حاضر چهار میلیون زن باردار یا شیرده و کودکان زیر پنج سال از سوء تغذیه حاد رنج میبرند.
این نهاد بشری تاکید کرد که گرسنگی علاوه بر تاثیرات ماندگار بر رشد جسمی و شناختی کودک، عوارض روانی نیز بههمراه دارد.
صندوق حمایت از کودکان برای جلوگیری از سوق دادن کودکان و خانوادهها از بحران به فاجعه، از جامعهی جهانی خواسته تا با تامین مالی کامل طرح واکنش بشردوستانه عمل کند.
صندوق حمایت از کودکان اعلام کرد که تنها ۴۵ درصد از نیازها توسط مساعدت کنندگان در سال ۲۰۲۳ تامین شد و بدون بودجهی فوری در زمستان حاضر میلیونها افغانستانی با چالشها روبرو خواهند بود.
گفتنیست که، افغانستان از اول اکتبر ۲۰۲۳ تا 15 جنوری 2024 میلادی تنها 45 تا 60 درصد میانگین بارندگی را در مقایسه با سالهای گذشته تجربه کردهاست.
افغانستان یکی از آسیبپذیرترین مناطق جهان در برابر تاثیرات بحران آب و هوایی از سوی کارشناسان خوانده شدهاست.
بهگفتهی کارشناسان کودکان و خانوادههای که بهکشاورزی متکی هستند، بدون افزایش باران و برف بهطور قابلتوجهی متضرر خواهند شد چنانچه حدود 25 ولایت/ استان از خشکسالی شدید رنج میبرند و این بحران بیش از نیمی از جمعیت 40 میلیونی را تحت تأثیر قرار دادهاست.