بهگزارش از روزنامهی فایننشیال تایمز بیشتر دانشگاههای بریتانیا در سال گذشته در مسیر کاهش درخواست دانشجویان غیر اتحادیهی اروپا قرار گرفتهاند که این نشاندهندهی مسیر ناپایداری دانشگاههای این کشور را نشان میدهد.
در گزارشی از روزنامهی فایننشیال تایمز آمدهاست که بیشتر دانشگاههای بریتانیا در مسیر ناپایداری قرار دارند. براساس تحلیل این روزنامه، یکسوم دانشگاههای این کشور در سال گذشته شاهد کاهش درخواستهای دانشجویان خارجی غیر اتحادیهی اروپا بودند. کاهش تعداد دانشجویان خارجی با شهریه بالاتر، بهویژه از کشورهای نیجریه، هند و بنگلادش و احتمالاً شکاف بودجهای در موسسههای آموزش عالی، کشور بریتانیا را در مسیری ناپایدار قرار خواهد داد و بدون چرخش، شهرت آموزشی بریتانیا و کمک ۱۳۰ میلیارد پوندی آموزش عالی به اقتصاد کاهش خواهد یافت.
در این گزارش همچنین آمده که شهریه های داخلی – منبع اصلی بودجه – در دهه گذشته عملاً مسدود شدهاست. در این میان تورم هزینههای عملیاتی از جمله قبوض انرژی و حقوق را افزایش دادهاست. با افزایش تقاضا برای مکانها، تخمینزده میشود که زیان سالانه دانشگاههای انگلیسی برای هردانشجوی داخلی دو برابر شود و تا پایان این دهه به پنجهزار پوند برسد. برای تامین هزینههای زندگی، دانشگاهها بر جذب دانشجویان بینالمللی سودآورتر تکیه میکنند. دانشجویان غیر اتحادیهی اروپا اکنون تقریبا بیست درصد درآمد را تشکیل میدهند.
تلاشهای اخیر دولت برای مهار مهاجرت نیز این جریان مالی را در معرض خطر قرار دادهاست. اکثر دانشجویان بینالمللی اکنون از آوردن اعضای خانواده خود با خود منع شدهاند. همچنین برنامههایی برای بررسی ویزای کار پس از تحصیل در نظر گرفته شدهاست.
در همینحال کاهش شدید دانشجویان بینالمللی میتواند منجر به کسری بودجه در چهارپنجم دانشگاههای انگلستان و ایرلند شمالی شود.