«جبههی آزادی»، یکی از جبهات مسلح مخالف با طالبان و از اطراف درگیر با رژیم حاکم در افغانستان، تصویر یادداشتی را در حساب ایکس (توئیتر سابق) خود منتشر کردهاست و آنرا «یادداشت یک چریک از کابل» خواندهاست. نگارندهی این یادداشت که واکنشهای گونهگونی را برانگیختهاست، وعدهی بازگرداندن کابل را بهزنان – که آنانرا «مالکان اصلی» این شهر دانستهاست – میسپارد. در این یادداشت به «دزدیدهشدنِ نان زنان»، بستهشدن درهای مکتبها و دانشگاههای آنان و سلب حق کار آنان نیز اشاره شدهاست.
انتشار این یادداشت از سوی «جبههی آزادی» واکنشهای گونهگونی را نزد مخاطبان در شبکات اجتماعی برانگیختهاست. شمار بسیاری «شهامت» و «آزادگی» این چریک را ستودهاند و پیروزی رزم او را «پیروزی نهایی حق بر باطل» خواندهاند. کاربری بهنام سپاهی نوشتهاست «درود بر رزمندگان آزادی این سرزمین!»، البته واکنشها در بهواکنشهای مثبت و انگیزهبخش و ستایش تمام نشدهاست. شماری از کاربران نیز واکنش تند و منفی و آمیخته با طنزی داشتهاند. کاربری بهنامِ حقانی روحانی نوشتهاست «به اشکهای تو قسم روزیکه مکتب بسته شد، تجارت موبایل دزدی هم سقوط کرد، به رویای تو قسم کیسهبری ختم شد، ما به چور و چپاول ادامه خود ادامه میدهیم، بهوفاداری به مسعود و سیاف و ربانی قول میدهیم، چون ما دزدان مالک شهر بودیم در بیست سال اخیر و فراموش نکردیم، یک کیسهبرِ کابل» و ظاهراً این کاربر بهفساد گستردهی دورهی جمهوری و «امنیت» حاکمیت طالبان اشاره دارد.
قابل ذکر است که این یادداشت نشانگر «ایستادگی» و مقاومت گروههایی از جامعهی افغانستان در برابر فکر و باورهای رژیم حاکم دانسته شدهاست، اینکه تمامی دشمنان طالبان «دشمنان قومی» و یا تباری و زبانی این گروه نیستند، بلکه عدهای هم با «اندیشههای این گروه» مخالفند و بههمین دلیل در برابر این گروه میایستند.
گفتنیست که شماری از کاربران نیز واکنشهای منفی به این یادداشت را «تاسفبار» خوانده و گفتهاند که همین واکنشها نشان میدهند که مردم افغانستان «هنوز شایستهی آزادی نیستند»، کاربری بهاسم جهانیار نوشتهاست «اگر این یادداشت واقعی باشد، این چریک جوان زندگی و آینده و هرچه را در پیشرو داشت کنار گذاشتهاست تا برای آزادی انسانی و اسلامی خواهران و دختران این سرزمین بجنگد، ولی واکنش این مردم خندیدن و بیناموس خواندن اوست، عجیب نیست که این ملت بیآبروترین و گداصفتترین و بیهمتترین ملت جهان شناخته میشود و از خود بپرسید که آیا جهان حق نداشت که چنین گندیدههایی را بهحال خودش وانهد؟ از کوزه همان برون تراود که در اوست» و این واکنش یاس و کلافگی این کاربر از مردمش را نشان میدهد.
«جبههی آزادی» یکی از جبهات درگیر با طالبان است که تاکنون بهعملیاتهای چریکی گونهگونی دستزده است و از سویی از منتقدان بهوابستگی سیاسی و تباری هم متهم بودهاست.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.