پژوهشگران در دانمارک یک مدلِ هوش مصنوعی را با دادههای شخصی کل جمعیت این کشور آموزش دادهاند که میتواند درمورد خطر مرگ زودهنگام، پیشبینی کند.
پژوهشگران در دانمارک یک مدلِ هوش مصنوعی را با دادههای شخصی کل جمعیت این کشور آموزش دادهاند که میتواند شانس مرگ افراد را دقیقتر از هر مدل موجود، حتا مدلهایی که در صنعت بیمه استفاده میشود، پیشبینی کند. اسم این مدل هوش مصنوعی Life2Vec است.
پژوهشگران پشت این فنآوری میگویند که این فنآوری همچنین میتواند تأثیر مثبتی در پیشبینی اولیه مشکلهای اجتماعی و بهداشتی داشته باشد – اما باید از دست تجارتهای بزرگ دور نگهداشته شود.
سون لمان و همکارانش در دانشگاهِ فنی دانمارک از مجموعه دادهای غنی این کشور استفاده کردند که شامل آموزش، بازدید از پزشکان و بیمارستانها، هر گونه تشخیص، درآمد و شغل شش میلیون نفر از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ میشود. آنها این مجموعه داده را به کلماتی تبدیل کردند که میتوان از آن برای آموزش یک مدل زبان بزرگ استفاده کرد، همان فنآوری که برنامههای هوش مصنوعی مانند ChatGPT را تقویت میکند. این مدلها با نگاهکردن به یک سری از کلمات و تعیین اینکه کدام کلمه از نظر آماری بیشترین احتمال را دارد که بر اساس نمونههای بسیار زیاد قرار بگیرد، کار میکنند. به روشی مشابه، پژوهشگران مدل Life2vec میتوانند به مجموعهای از رویدادهای زندگی که تاریخچهی فرد را تشکیل میدهند، نگاه کنند و مشخص کنند که چه اتفاقی در آینده رخ میدهد.
این درحالیست که با پیشرفت صنعت هوش مصنوعی در سالهای اخیر، بیشتری از دانشمندان درمورد خطرهای آن به زندگی بشر نگرانند؛ ولی سازندههای این فنآوری برعکس این دانشمندان به این باور استند که هوش مصنوعی به بشر کمک و بیشتر امورهای زندگی آنها را آسان خواهد کرد.