محمد فرید حقانی، رییس معارف طالبان در کاپیسا، گفت که تعداد مدرسههای دینی و مکاتب عصری در این ولایت تقریباً برابر است.
او در گفتوگو با رادیو تلویزیون ملیِ تحت ادارهی طالبان، گفت که در کاپیسا، مجموعاً 232 مدرسهی خصوصی و «امارتی» وجود دارد، در حالیکه شمار مکاتب این ولایت به 239 باب میرسد.
این آمار نشاندهنده توجه ویژهی طالبان به گسترش آموزشهای دینی است که با سیاستهای این گروه برای ترویج تعلیمات اسلامی همخوانی دارد.
طالبان از زمان بازگشت به قدرت، هزاران مدرسهی دینی در کشور ایجاد کرده است که میلیونها تن در آنها مشغول فراگیری آموزشهایی مطابق با ایدئولوژی این گروهاند. به باور تحلیلگران، این روند زمینهساز گسترش افراطگرایی در کشور است.
این مدرسههای دینی زمینهی آموزش به دخترانی را فراهم میکند که از دریافت آموزش رسمی علوم معاصر محروم شدهاند. اما رجوع این قشر به مدرسههای دینی منتقدانی نیز دارد.
پیشتر، فوزیه کوفی، عضو پیشین مجلس نمایندگان، گفت که طالبان از زمان بازگشت خود به قدرت، ۱۵ هزار مدرسه ساخته است و اشتراک دختران در این مراکز، بدون هیچ محدودیت سنیای مجاز است.
او گفت در حالیکه دختران از آموزش بالاتر از سطح ابتدایی در مکاتب محروماند، اما اجازه دارند در این مدارس دینی که طالبان در هر قریهی افغانستان تاسیس کرده، شرکت کنند. این مدارس اما به گفتهی او به ترویج افراطگرایی میپردازند، تا جاییکه ممکن است در ظرف پنج سال، «طالبان زن» نیز در کشور پرورش یابند.