طالبان میگوید قطعنامهی روز قبل سازمان ملل متحد در مورد افغانستان جنبهی اعمال فشار دارد و به خواست شماری از کشورها تهیه شده است.
وزارت خارجهی این گروه چاشت امروز، با انتشار بیانیهای، گفته: «تایید قطعنامهها گزارشها و ارزیابیهای قبلی سازمان ملل متحد و استدلالهای مبتنی بر آنها، بهویژه در بخشهای امنیت و حقوق بشر، توسط این قطعنامه، ادامهی روایتی مبتنی بر فشار و فرمایش برخی از کشورها و انکار واقعیتهای عینی است.»
این وزارتخانهی طالبان از اینکه دیدگاه این گروه در تسوید و تصویب قطعنامهی تازهی ملل متحد ملاحظه نشده است، ابراز ناخشنودی کرد و گفت: «این خود پرسشهایی در مورد دقت و عملیبودن بخشهای مختلف قطعنامه ایجاد میکند.»
طالبان تاکید کرد که حاضر است توصیهها و درخواستهای مطرحشده در این قطعنامه را در چارچوب «دین اسلام و منافع ملی»، ارزیابی و مواردی که این گروه تمایل به همکاری در آنها را دارد، مشخص کند.
طالبان در قطعنامهی یادشده از اذعان به «تامین امنیت در افغانستان، دستآوردهای [این گروه] در مبارزه با مواد مخدر، کمک به مردم افغانستان در بخشهای بشری و اساسی، و برداشتن موانع رشد اقتصادی» استقبال کرد و درخواست این قطعنامه از جهان برای تعامل مثبت با این گروه، بدون درنظرداشت رقابتها بینشان را مثبت ارزیابی کرد.
قطعنامهی نمادینی که دیروز (۱۶ سرطان)، در نشست مجمع عمومی ملل متحد به تصویب رسید، بر ضرورت تعامل جامعهی جهانی با طالبان تاکید کرده و خواهان افزایش کمکهای بشردوستانه، حمایت از ثبات و مبارزه با هراسافگنی در این کشور شدهاست.
این قطعنامه در حالی تصویب شد که هیچ اشارهای به ماهیت «سرکوبگر و غیرمشروع طالبان» در آن نشده و بهباور برخی از نهادهای حقوق بشری، راه را برای نوعی «مشروعیتبخشی ضمنی» به این گروه هموار ساختهاست.