هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، امروز اعلام کرد که در جریان نشست گروههای کاری روند دوحه، اولویتهای تازهای برای اقدام و تعامل [با طالبان] شناسایی شدند.
یوناما در بیانیهاش گفت که در این نشستها ملل متحد و نمایندگانی از ۲۶ کشور عضو آن، هیات طالبان، سازمانهای بینالمللی و ۱۰ کارشناس شرکت کرده بودند.
در جریان این نشستها که به روزهای 9 و 10 سرطان برگزار شدند، «دستآوردهای حاصلشده» در راستای حمایت از تلاشها برای تقویت بخش خصوصی افغانستان و مبارزه با مواد مخدر در این کشور، بررسی شدند.
روزا اوتونبایوا، رییس یوناما، گفت: «حمایت از بخش خصوصی و تلاشها برای مبارزه با مواد مخدر یک ضرورت راهبردی، اقتصادی و بشردوستانه است.»
او افزود که علاوه بر تاکید بر نیاز به تعامل و حمایت بیشتر جامعهی جهانی از مردم افغانستان، این نشستها فرصت مهمی برای گفتوگو با طالبان دربارهی تعهدات بینالمللی افغانستان به وجود آوردند. به گفتهی او، در این نشستها همچنین بر نقش اساسی زنان و دختران در جامعهی افغانستان و روند «بهبود اقتصادی» کشور نیز تاکید شد.
در بیانیهی یوناما آمده که نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر، بر اجرای یک برنامهی اقدام مشترک برای فراهمآوری راههای بدیل برای زارعین کوکنار، تدوین برنامهی مشترک برای پیشگیری از مواد مخدر و درمان افراد آسیبدیده از مصرف آن تمرکز شد.
در جریان این نشست، همچنین به موضوعاتی چون قاچاق و تولید مواد مخدر، مدیریت مرزها و تطبیق قانون نیز بحث صورت گرفت.
به گزارش یوناما، نشست گروه کاری بخش خصوصی که بر بنیاد مشورتهای گسترده با نمایندگان این بخش برگزار شد، بر «ابتکارات در دست اجرا» و زمینههای همکاری آینده تمرکز داشت. از جمله محورهای مطرحشده در این نشست، یوناما به بهبود دسترسی به منابع مالی، تقویت چارچوبهای قانونی، پشتیبانی از زنان کارآفرین و افزایش نقشآفرینی آنها در بخشهای گوناگون اشاره کرده است.
در گزارش آمده که گفتوگوها بر یافتن راه حلهای عملی برای بخش خصوصی افغانستان متمرکز بودند تا شغل ایجاد شود، مهارتهای افراد ارتقا یابند و روند توسعهی اقتصادی کشور مورد حمایت قرار گیرد.
به گفتهی یوناما، این نشستها بهعنوان بخشی از روند تعامل چندجانبه و ساختارمند با طالبان، بهمنظور «رفاه» مردم افغانستان برگزار میشوند.