داکتران بیمرز، در گزارش دیروز خود گفت که یافتن فضای کافی و منابع برای رسیدگی به تعداد مراجعان به شفاخانههای تحت حمایت این سازمان در افغانستان به یک چالش بزرگ تبدیل شده است. این سازمان در ولایتهای بلخ، هرات، و هلمند مراکز صحی ویژهی کودکان را حمایت میکند.
بر بنیاد این گزارش، در بسیاری موارد، دو کودک روی یک تخت بستری میشوند. این در حالیست که بهطور پیوسته، مریضان تازهای، با وضعیت وخیم و نیازهای طبی پیچیده، وارد این مراکز صحی میشوند.
تعداد مریضانی که در وضعیت بحرانی وارد بخشهای اضطراری کودکان میشوند، در حال افزایش است؛ بهطوریکه در شفاخانهی بستِ هلمند، تنها در چهار ماه نخست سال روان میلادی، ۲۶ هزار و ۳۳۴ مریض پذیرش شدند و در مزارشریف، در این مدت، ۱۴ هزار و ۴۷۳ مریض به بخش اضطراری کودکان مراجعه کردهاند.
در هرات، نیز بهطور میانگین، روزانه یکهزار و 300 نوزاد و کودک وارد این بخش میشوند و در برخی روزها، شمار آنها از دوهزار تن نیز فراتر میرود.
احمد، داکتر بخش اضطراری کودکان در یکی از مراکز صحی تحت حمایت داکتران بیمرز، گفت: «17 مریض منتظر پذیرشاند، اما جایی برای بستریکردن آنها نیست. این روزها واقعاً برای ما بسیار سخت است. روزبهروز مریضان بیشتری مراجعه میکنند.»
تعداد کودکانی که زیر پنج سال سن دارند و به بخش اضطراری شفاخانهی بوست مراجعه میکنند، از سال ۲۰۲۰ تاکنون بیش از دو برابر شده است. این تعداد از ۵۳ هزار و ۹۲۳ تن به ۱۲۲ هزار و ۳۳۵ تن در سال ۲۰۲۴ رسیده است.
جولی پاکرو، هماهنگکنندهی طبی داکتران بیمرز در افغانستان، گفت: «خانوادهها برای دریافت خدمات صحی مورد نیاز خود با مشکل روبهرو هستند. بسیاری از مراکز صحی در سطوح مختلف با کمبود کارمند، دواهای ضروری و سازوبرگهای تشخیصی مواجهاند.»
پاکرو افزود که با بستهشدن یا کاهش فعالیتهای مراکز صحی، مردم مجبور میشوند مدت بیشتری منتظر بمانند یا مسافت بیشتری برای دریافت خدمات صحی طی کنند.