ایالات متحده اعلام کرد که بهمنظور حمایت از روند بازسازی و تسهیل کمکهای بشردوستانه در سوریه، بخشی از تحریمهای اعمالشده بر این کشور را بهطور موقت لغو کردهاست. این اقدام، شامل صدور معافیت ۱۸۰ روزه از تحریمهای اجباری قانون «سزار» و محدودیتهای صادر شده از سوی وزارت خزانهداری امریکا میباشد.
قانون سزار که در سال ۲۰۱۹ تصویب شد، هدف آن اعمال فشار اقتصادی شدید بر دولت پیشین سوریه، بهویژه بشار اسد و حامیانش (از جمله ایران و روسیه)، بود. این قانون به رییسجمهوری امریکا اجازه میدهد افراد یا نهادهایی را که به بازسازی «مناطق تحت ادارهی دولت سوریه» کمک میکنند، تحریم کند؛ حتی اگر آن افراد خارجی باشند.
در بیانیه وزارت خارجهی امریکا آمدهاست که این معافیتها به شرکای بینالمللی امکان میدهد در بخشهایی چون انرژی، آب، برق و صحت عامه در سوریه سرمایهگذاری کنند و به کمکرسانی اثرگذارتر در سراسر این کشور یاری رسانند.
همزمان، ادارهی نظارت بر جرایم مالی امریکا نیز اعلام کرده که بانکهای امریکایی مجاز به حفظ حسابهای کارگزاری برای بانک بازرگانی سوریه خواهند بود؛ اقدامی که عملاً بخشی از محدودیتهای مالی بر دمشق را برمیدارد.
این تصمیمها در چارچوب سیاست جدید دولت ترمپ برای بازتعریف روابط با سوریه اتخاذ شدهاند. کاخ سفید اعلام کرده است که این گام نخست در مسیر ایجاد «رابطهای نو» میان دو کشور است و انتظار میرود دولت سوریه نیز بهسرعت به برخی اولویتهای سیاستگذاری پاسخ دهد.
دانلد ترمپ، در سفر پسیناش به کشورهای عربی حاشیهی خلیج فارس، لغو تحریمها بر سوریه را اعلام کرد. او افزود که این کار را به درخواست محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و برای فرصتدهی برای سوریه انجام میدهد.