گروهی از پژوهشگران دانشگاه «هاروارد آمریکا» طی پژوهشی خواستند «برنامهای برای درمان سرطان» طرح کنند و در ساختن این برنامه از هوش مصنوعی کمک خواستند؛ ولی اطلاعاتی که از سوی هوش مصنوعی در این پژوهش ارائه شد، نادرست بودند.
پژوهشگران در مجموع ۱۰۴ سوال درموردِ «راهکارهای درمان سرطان» از هوش مصنوعی پرسیدند که در حدود «نودوهشت درصد» از پاسخهای هوش مصنوعی نادرست و یا ترکیبی از اطلاعات درست و نادرست بودهاست.
به گفتهی این پژوهشگران در دانشگاه هاروارد حدود یک سوم از پاسخهای ارائه شدهی هوش مصنوعی مدل «Open AI» در زمینهی طرح درمان سرطانها، اطلاعات اشتباه بودهاست.
یکی از پژوهشگران به اسم «دانیل بیترمن» گفت: «چت جیپیتی» به روش کاملاً درست صحبت میکند که منطقی به نظر میرسد و این موضوع میتواند اطلاعات صحیح و غلط را با هم ترکیب دهد و عواقب خطرناکی را بهدنبال خواهد داشت.
«چت جیپیتی/ گفتوشنود» با هوش مصنوعی در ماه نوامبر سال ۲۰۲۲ راهاندازی شد و مورد استقبال بیشتر سازندههای فنآوری مانند شرکت مایکروسافت، اپل، گوگل و میتا قرار گرفت. در روزهای پسین یک شرکت کوریای جنوبی نیز از هوش مصنوعی خود بنام «Clova X» رقیب «Chat GPT» رونمایی کرد.
اما مشکلاتی همانند یکجا کردن اطلاعات درست و نادرست و هزینهي گزاف برای توسعهی این هوش، نگرانی گروهی از دانشمندان و کشورها را در مورد قابل اعتماد بودن و امکان توسعهی هوش مصنوعی بهدنبال داشتهاست.