حملات هوایی گستردهی اسرائیل به شهر خانیونس در جنوب نوار غزه، که از شب گذشته تا صبح پنجشنبه (۱۵ می) ادامه داشت، دستکم ۵۴ کشته بر جای گذاشت. همچنان در حملات هوایی روز پیش از آن به شمال و جنوب غزه، دستکم ۷۰ تن، از جمله حدود ۲۴ کودک، کشته شدند. در میان کشته شدهها، حسان سمور، روزنامهنگار شبکهی العربیهی قطر، به همراه ۱۱ عضو خانوادهاش نیز شناسایی شدهاند. ارتش اسرائیل تاکنون در مورد این حملات اظهار نظر نکردهاست.
بر بنیاد گزارش اسوشیتدپرس، غزه شاهد «دومین شب متوالی» بمباران سنگین است که در بحبوحهی محاصرهی سهماههی این نوار توسط اسرائیل رخ میدهد.
همچنان در گزارش آمدهاست که حدود ده حملهی هوایی شبانه تا صبح پنجشنبه به این شهر انجام شدهاند.
این حملات در حالی رخ میدهند که دانلد ترمپ، رییسجمهوری ایالات متحده، در سفر به خاورمیانه به کشورهای عربی خلیج فارس رفته، اما برنامهای برای بازدید از اسرائیل ندارد. بسیاری امیدوار بودند این سفر بتواند زمینهساز آتشبس یا ازسرگیری کمکهای بشردوستانه به غزه شود.
از سویی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در اوایل هفته اعلام کرد که نیروهای این کشور بهزودی با «قدرتی عظیم» وارد غزه خواهند شد تا گروه حماس را نابود کنند. دیدبان حقوق بشر این اظهارات و برنامهی تصرف غزه را «گامی به سوی نابودی کامل» توصیف کرده و از جامعهی جهانی خواستهاست «برای جلوگیری از آوارگی صدها هزار تن اقدام کند.»
همزمان، وزارت صحت غزه اعلام کرد که شفاخانهی اروپایی خان یونس، تنها مرکز ارائهدهندهی «درمان سرطان» در غزه، به دلیل حملات اسرائیل و آسیب شدید به زیرساختها و جادههای دسترسی، از کار افتادهاست.
این شفاخانه پس از حملات روز سهشنبه، که ارتش اسرائیل مدعی بود یک «مرکز فرماندهی حماس» را هدف قرار داده، تخلیه شد. در این حملات نیز شش تن کشته شدند و ۲۰۰ بیمار به شفاخانههای دیگر، از جمله بیمارستان ناصر، منتقل شدند.
حملات اسرائیل بر غزه از ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، حدود ۵۳ هزار فلسطینی را کشتهاست، که به گفته وزارت صحت غزه، بسیاری از آنها «زنان و کودکان» هستند. تنها از زمان نقض آتشبس از ۱۸ مارچ بدینسو، نزدیک به ۳ هزار تن توسط ارتشاسرائیل، کشته شدهاند و ۹۰ درصد کل جمعیت غزه آواره شدهاند.
همچنان محاصرهی اسرائیل از ۲ مارچ بدینسو، ورود تمامی کمکهای بشردوستانه، از جمله خوراک و دارو، به غزه را متوقف کرده است.
کارشناسان امنیت خوراکی هشدار دادهاند که بدون لغو محاصره و توقف عملیات نظامی، غزه در آستانهی قحطی قرار دارد. حدود پنجصدهزار فلسطینی با خطر گرسنگی شدید مواجهاند و یک میلیون تن دیگر بهسختی خوراک کافی دارند.
کارشناسان بر این باور اند که سفر ترمپ به خاورمیانه، بی توجهی او به وضعیت غزه و عدم بازدید وی از اسرائیل به این معنی است که او «علاقهای برای پایان جنگ در نوار غزه ندارد.»
از سویی دیگر، مقامات اسرائیلی به رویترز گفتهاند، که پس از ختم سفر ترمپ به خاورمیانه، ارتش اسرائیل قصد عملیکردن طرح «عملیات گسترده تر» زمینی و هوایی را در غزه دارد، طرحی که پیشتر توسط کابینهی امنیتی این کشور تصویب شدهاست.