زلمی خلیلزاد، فرستادهی ویژهی پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، اعلام کرد که بر اساس اطلاعات وزارت خارجهی طالبان، یک شهروند امریکایی به نام «فای دی هال» که در بازداشت طالبان به سر میبرد، به زودی آزاد خواهد شد.
جزئیات دقیقی از هویت این فرد و دلایل بازداشت او توسط طالبان، از سوی خلیلزاد یا منابع رسمی دیگر مشخص نشدهاست.
از سویی هم، هنوز روشن نیست که طالبان در برابر آزادی این شهروند امریکایی، به چهچیزی دست یافتهاست.
تا اواسط سال گذشته، دستکم چهار شهروند امریکایی، شامل رایان کوربت، محمود حبیبی، جورج گلزمن و یک زن امریکایی کارمند ماموریت کمک بینالمللی (آیایام)، در اسارت طالبان گزارش شده بودند. در جنوری ۲۰۲۵، رایان کوربت و ویلیام والاس مککنتی در تبادلی با یک عضو طالبان به نام خان محمد که در امریکا زندانی بود، آزاد شدند. جورج گلزمن نیز در ۲۰ مارچ ۲۰۲۵، پس از دیدار هیات امریکایی با مقامات طالبان در کابل، آزاد شد و به ایالات متحده بازگشت. با این حال، سرنوشت محمود حبیبی و این زن همچنان در ابهام است.
آزادی گلزمن همزمان با سفر امیرخان متقی، وزیر خارجهی طالبان، به کابل انجام شد؛ سفری که طی آن با آدام بوئلر، نماینده ویژه رییسجمهوری امریکا در امور زندانیان، و زلمی خلیلزاد دیدار کرد. وزارت خارجهی طالبان اعلام کرد که در این نشست، موضوعاتی چون روابط دوجانبه، آزادی زندانیان و خدمات قنسولی برای اتباع افغانستان در امریکا مورد بحث قرار گرفته است. این دیدار، نخستین حضور رسمی نمایندگان امریکا در افغانستان پس از تسلط دوبارهی طالبان در سال ۲۰۲۱ بود.
در همین حال، مارکو روبیو، وزیر خارجهی امریکا، در ۲۶ جنوری ۲۰۲۵ هشدار داد که اطلاعاتی مبنی بر اسارت تعداد بیشتری از شهروندان امریکایی توسط طالبان دریافت کرده است. او بدون ارائهی جزئیات دقیق، پیشنهاد تعیین جایزهای بزرگ برای بازداشت رهبران ارشد طالبان را مطرح کرد. اظهاراتی که نشاندهندهی نگرانی فزاینده واشنگتن از وضعیت اتباعش در افغانستان بود.
با توجه به اعلام خلیلزاد، آزادی قریبالوقوع «فای دی هال» میتواند، نشانهای از پیشرفت در مذاکرات پشت پرده میان طالبان و ایالات متحده باشد. با این حال، فقدان شفافیت دربارهی چگونهگی این گفتوگوها و دادوستدها، به نگرانیهایی در میان مردمان افغانستان دامن زدهاست..