وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ میلادی، 8 هزار و دو صد گردشگر خارجی از بناهای تاریخی و جاذبههای گردشگری افغانستان بازدید کردهاند.
سخنگوی این وزارت طالبان همچنان مدعی شد که این گروه در سه سال پسین، ۴۰ بنای تاریخی را در هفت ولایت کشور بازسازی کردهاست. خُبیب غفران در گفتوگو با خبرگزاری شینهوا افزود که این بناها که در معرض خطر ویرانی قرار داشتند.
به گفتهی غفران، برای حفاظت از آثار باستانی و اماکن تاریخی، یک واحد ویژهی نظامی طالبان تشکیل شده است. او اما جزئیات بیشتری دربارهی این بناهای «بازسازی شده» ارائه نکرد.
پیشتر خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان، در اظهاراتی گفته بود: «دشمنان افغانستان این کشور را به خوبی معرفی نمیکنند، اما اگر گردشگران بیایند و واقعیت را ببینند، تصویر مثبتی از افغانستان به اشتراک خواهند گذاشت.»
این اظهارات در حالیست که در سالهای گذشته، گزارشهایی دربارهی تخریب بناهای تاریخی در افغانستان منتشر شده است.
از جمله، منار جام، بنای تاریخی ۶۵ متری در ولایت غور افغانستان و شامل فهرست میراث جهانی یونسکو، که بر بنیاد گزارشها، در معرض خطر تخریب قرار دارد. در ۳ حمل ۱۴۰۴، ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در ولایت غور اعلام کرد که برای محافظت از این منار در برابر سیلابهای فصلی، دیواری به ارتفاع یک متر، در امتداد دریاچهی جام ساخته شده است، اما نگرانیها دربارهی فرسایش پایههای منار به دلیل نزدیکی به رودخانههای هریرود و جام و همچنین تهدیدات ناشی از زلزله و ناامنی همچنان پابرجاست.