شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست روز دوشنبه، به «سیاستهای سرکوبگرانهی» طالبان در برابر زنان و دختران پرداخته و اعلام کرد که صلح و رفاه اقتصادی در افغانستان بدون لغو محدودیتها بر آموزش، کار و حضور زنان در اماکن عمومی، «دستنیافتنی» است.
این شورا همچنین از طالبان خواست تا سیاستهای خود را در این رابطه را «فوراً» لغو کند.
شورای امنیت در قطعنامهای که به اتفاق آرا توسط ۱۵ عضو تصویب شد، همچنان «فعالیتهای هراسافگنی در افغانستان» را بهشدت محکوم کرده و خواستار «تلاشهای قاطع» برای جلوگیری از استفاده این کشور بهعنوان پایگاهی برای تهدید دیگر کشورها شد.
پیشاز این روزا اوتنبایوا، رییس هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، اظهار داشت که طالبان باید نشان دهند آیا تمایلی به بازگشت به نظام بینالمللی به شرط «پذیرش الزامات آن» دارند یا خیر.
این هشدارها در حالی مطرح میشوند که تنشها میان طالبان و پاکستان، با افزایش حملات تیتیپی – گروهیکه متحد طالبان افغانستان پنداشته میشود- افزایش یافتهاست. افزون بر این، تهدیدات امنیتی داعش در افغانستان، از چالشهای دیگری در برابر ادعای طالبان در زمینهی «مبارزه با هراسافگنی» عنوان میشود.
روز پیش نشریهی پاکستانی «د نیوز» گزارش داده بود که وزارت امور خارجهی پاکستان در پی حمله بر قطار «جعفر اکسپرس»، سردار احمد شکیب، کاردار طالبان در اسلامآباد را احضار کرده و به او تعهدات طالبان در توافقنامهی دوحه را یادآوری کرده بود که در آن طالبان متعهد شده بود که اجازه نمیدهد تا از خاک افغانستان در برابر هیچ کشوری استفاده شود.
این در حالیست که پاکستان پس از افزایش حملات پسین در خاک این کشور، طالبان افغانستان را به دستداشتن در این حملات متهم کرده و مدعیست که طالبان، نهتنها اجازهی انجام حملات تیتیپی در خاک پاکستان را میدهد، بلکه در این زمینه همکاری نیز میکند.