در حالی که اروپا و اوکراین در سومین سالگرد «حملهی» روسیه به اوکراین، موفق شدند تا قطعنامهای را در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب برسانند که روسیه را «متجاوز» معرفی میکند و بر «تمامیت ارضی اوکراین» تاکید میورزد، ایالات متحده علیه این قطعنامه رای مخالف داد.
قطعنامهی حمایتشده از سوی اروپا که در نهایت با ۹۳ رای موافق در مجمع عمومی تصویب شد، از ادامهی جنگ به عنوان «عاملی تهدیدکننده برای ثبات جهانی» یاد کرده و از روسیه خواسته فوراً نیروهای خود را از خاک اوکراین «خارج» کند.
امریکا اما در شورای امنیت سازمان ملل قطعنامهای را پیشنهاد داد که «نه روسیه را متجاوز دانست و نه از تمامیت ارضی اوکراین دفاع کرد». این قطعنامه با 10 رای موافق -بهشمول روسیه و چین- و عدم حمایت پنج عضو اروپایی این شورا مواجه شد.
با این حال، بر بنیاد پیشنویس این دو قطعنامه که سیانان به آن دسترسی پیدا کرده، هم روسیه و امریکا و هم اروپا و اوکراین، خواستار «صلح و پایان درگیری» بودند.
دیپلماتهای اروپایی «به شدت» از این رویکرد امریکا انتقاد کردند. نیکولاس دو ریوییر، سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت: «اگر تجاوزات پاداش داده شوند و اگر قانون جنگل پیروز شود، هیچجا صلح و امنیت نخواهد بود.»
در همین حال، مارکو روبیو، وزیر خارجهی امریکا، در بیانیهای اعلام کرد که قطعنامهی پیشنهادی ایالات متحده «منطبق با دیدگاه ترمپ مبنی بر آن است که سازمان ملل باید به هدف اصلی خود یعنی حفظ صلح و امنیت بینالمللی بازگردد.»
این تحولات در شرایطی رخ میدهند که ترمپ فشارها بر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، را افزایش داده و حتی او را به دلیل تعلیق انتخابات در کشورش «دیکتاتور» نامیده است. رئیسجمهوری امریکا همچنین مدعی شد که زلنسکی امریکا را «مجبور کرده است میلیاردها دالر برای جنگی هزینه کند که نمیتوان آن را پیروز شد.»
سیاستهای ترمپ در قبال جنگ اوکراین، نگرانیهایی را در میان اروپائیان برانگیختهاست.