نشریهی نشنل اینترست در گزارشی که در مورد کانال آبی بزرگ قوشتپه بر روی دریای آمو به نشر رسانده گفتهاست که قصد طالبان از پیگیری این پروژه سیاسی و «جلب حمایت مردم» است.
بهگفتهی نشنل اینترست این کانال میتواند برای ۲۰۰ هزار تن زمینهی کار را فراهم کرده و ۱.۲ میلیون هکتار زمین را تبدیل به زمین زراعتی کند. اینترست همچنین قوشتپه را «بزرگترین» پروژهی زیربنایی در تاریخ افغانستان خواندهاست.
بهگفتهی نشنل اینترست طالبان میخواهد با تکمیل این پروژه قابلیت خود در ایجاد یک کشور آرام و رو به توسعه را ثابت بسازد.
اینترست افزودهاست که طالبان برای افزایش آگاهی نسبت به آغاز کار و پیشرفتها در ساخت این کانال برنامههای تبلیغاتی نیز بهراه انداختهاست تا این پروژه بیشترین بازتاب ممکن را داشته باشد.
اینترست بهنقل از ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان آوردهاست که ساخت این کانال در زمانی که نرخ بیکاری در افغانستان در اوج است و کشور با چالشهای اقتصادی متعددی روبهرو است، نشاندهندهی «امید» مردم برای آینده است.
اینترست میگوید که اگرچه در اینکه این کانال بر اقتصاد افغانستان تاثیر مثبتی نهاده و حتا «امنیت غذایی» را بیشتر خواهد کرد؛ ولی تاثیر آن بر جمهوریهای آسیای میانه و بحران کمبود آب در آنان منفی خواهد بود. بهگفتهی اینترست ترکمنستان و اوزبیکستان بیشترین ضربهی آبی را از ساخت این کانال خواهند دید.
گزارش اینترست درحالی بهنشر میرسد که تسریع کار کانال قوشتپه – که برنامهی آن از زمان حکومت سردار محمد داوود وجود داشت و ابتکار طالبان نیست – از سوی حاکمیت گروه طالبان بر افغانستان، واکنشهایی را از کشورهای منطقه برانگیختهاست.
تلویزیون دیار از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.