مطیعالحق خالص، سرپرست ادارهی حفاظت از محیط زیست طالبان میگوید که این حاکمیت باید در گفتوگوهای بعدی اقلیمی جهان دعوت شده و «مشارکت» داشته باشد.
این مقام طالبان همچنین گفتهاست که افغانستان به ۲۰ میلیارد دالر کمک برای رویارویی با پیامدهای تغییرات اقلیمی نیاز دارد.
او همچنین دعوت شدن هیاتی از طالبان بهعنوان «مهمان» در نشست اقلیمی 11 نوامبر ملل متحد در باکو و حضور هیات طالبان در این نشست را «دستآورد بزرگ» خواندهاست.
مقام طالبان همچنین ادعا میکند که هیات طالبان در نشست باکو با «۱۹» کشور و نهاد متفاوت از جمله نمایندگان روسیه، بنگلهدیش، قطر و آذربایجان دیدار و گفتوگو داشته است.
او همچنین افزوده است که کشورهای صنعتی جهان، تا سال ۲۰۳۵ هرسال ۳۰۰ میلیارد دالر امریکایی را بههدف کمک به کشورهای آسیبپذیر در برابر تغییرات اقلیمی در اختیار بانکها و نهادهای جهانی قرار خواهند داد.
این مقام طالبان درحالی خواستار حضور حاکمیت این گروه در گفتوگوهای جهانی در مورد تغییرات اقلیمی میشود که هیات سهعضوی این گروه در نشست تغییرات اقلیمی (کاپ ۲۹) به عنوان «مهمان» حضور یافته و اجازهی اشتراک در گفتوگوهای مستقیم اقلیمی نیافت. طالبان پیشاز نشست باکو، در نشستهای سالهای گذشته ملل متحد در مورد «تغییرات اقلیمی» در اسکاتلند، مصر و امارات متحدهی عربی اجازهی حضور هم نیافته بود.
افغانستان بهرغم تاثیر ناچیزش در گرمایش زمین، یکی از آسیبپذیرترین کشورها در برابر این تغییرات است.