کمیته بانوان سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان گزارشی را پیرامون وضعیت حقوق بشر، چالشهای زنان خبرنگار و مدافعان حقوق بشر زن در ولایات افغانستان نشر کرده است. براساس این گزارش وضعیت حقوق بشری برای خبرنگاران زن در افغانستان «بدتر» شده است.
این نهاد روز چهارشنبه، ۱۸ میزان، در گزارش نوشته که وضعیت حقوق بشر در افغانستان بدتر شده است.
نسخه یی این گزارش به دست دیار رسیده است.
در گزارش ذکر شده که این کمیته اطلاعات افزایش نقض حقوق بشر از سوی رژیم طالبان را از طریق توزیع پرسش نامهای روی خط (آنلاین) به زنان در داخل و خارج از افغانستان، جمع آوری کرده است.
بدتر شدن وضعیت حقوق بشر در شش ماه نخست سال جاری در افغانستان آن هم در زیر سلطهی طالبان، از سوی ۹۳.۵ درصد پاسخ دهنده گان تایید شده است.
کمیته بانوان سازمان حمایت از روزنامه نگاران افغانستان در ادامه اظهار داشت که در این سرشماری ۱صد و ۷ زن افغانستانی که ۹۱ نفر آنان در ۱۹ ولایت افغانستان و ۱۷ تن دگر در خارج از این کشور به سر میبرند، اشتراک کردند.
این کمیته هم چنان تصریح کرده است که ۶۲.۶ درصد از پاسخ دهندهگان گواه خشونت و یا نقض حقوق اساسیشان از سوی رژیم طالبان اند.
در سرشماری این سازمان مدافع خبرنگاران آمده است که نزدیک به ۷۰ درصد قربانیان به دلیل ترس و چالش های امنیت، حاضر به ارایهی شواهد نیستند.
کمیته زنان سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان خاطر نشان کرده است: «جامعه جهانی تنها نقض حقوق بشر در افغانستان از سوی رژیم طالبان را محکوم کرده، اما این روند نتیجه مثبتی در قبال نداشت.
هرچند سازمان های حقوق بشر جهانی در رابطه به حقوق زنان، خواستار افزایش فشار بر طالبان شدند اما؛ واکنش جامعه جهانی در این بخش محدود است.»
این کمیته عنوان کرده است که حمایت پایدار جامعه جهانی منجر به «معکوس شدن سیاستهای ظالمانه رژیم طالبان» در برابر زنان افغانستان میشود.
طالبان در جریان سه سال حاکمیت شان، با وضع نمودن قیودات بر شهروندان افغانستان به ویژه زنان این کشور، بحران حقوق بشری را ایجاد کرده است.
نقض حقوق بشر در افغانستان، همواره معضل هشدار دهنده از سوی نهادهای حامی حقوق بشر در نظر گرفته میشود.