نشنال ریویو در یک گزارش اختصاصی نوشته است که اگر تهدیدهای ناشی از گسترش تروریسم و پناهیابی گروههای تروریستی در افغانستانِ تحت ادارهی طالبان که به القاعده و تیتیپی نزدیک هستند، جدی گرفته نشود؛ افغانستان تبدیل به غزهی بعدی خواهد شد. این گزارش امروز سوم آگست بهنشر رسیده است.
نشنال ریویو در این گزارش اختصاصی نوشته است که همانگونه که حملات حماس در هفتم اکتبر پس از هشدارهای جدی تحلیلگران در مورد ماهیت این گروه و برنامههای این گروه بهوقوع پیوست و در غزه فاجعه آفرید؛ تهدیدهای مربوط به حاکمیت طالبان و گسترش تروریسم در افغانستان نیز «جدی» و «واقعی» هستند.
ریویو در این گزارش میافزاید که طالبان بر سر انباری از هیزم نشستهاند و درحال جرقه زده هستند؛ دیر یا زود این انبار آتش گرفته و فاجعهای در «مقیاس» و بزرگی «فاجعهی غزه» را پدید خواهند آورد.
ریویو در ادامه به آخرین گزارش گروه تحریمهای سازمان ملل متحد اشاره میکند و میگوید که روابط خوب القاعده و طالبان نهتنها به گسترش فعالیتهای القاعده منتج شده است؛ بلکه گروههای تروریستی دگری را همچون تیتیپی یا تحریک طالبان پاکستانی انگیزههای فراوان برای تروریسم و جنگیدن و «دورنمای روشن» جنگهای تروریستی داده است.
ریویو از سازمان ملل نقل میکند که در نتیجهی فضایی که طالبان برای فعالیت القاعده در افغانستان فعال کردهاند، القاعده درحال دوبارهیابی «قدرت عملیاتی» خود است و اگر این گروه توانایی اجرای عملیات را در سطح کلان پیدا کند؛ ممکن است فاجعهای همچون یازده سپتامبر یا هفت اکتبر – که منظور حملهی حماس به اسرائیل – است دوباره رقم بخورد.
ریویو مینویسد که رابطهی القاعده و طالبان یک رابطهی عادی راهبردی نیست؛ انتظار ایالات متحده برای اینکه طالبان القاعده را نابود کند نیز «خیالبافی» است؛ زیرا این گروهها از طریق «بیعت» به هم گره خوردهاند و این واژه نه یک قرارداد موقت یا واژهای خالی، بلکه بهمعنای یک «سوگند وفاداری» است.
از سوی دگر داعش خراسان نیز یک تهدید درحال گسترش از سوی ریویو دانسته میشود؛ گروهیکه روابط عمیقی با شاخههای دگر داعش دارد و حملهاش به مسکو نشانگر میزان جدیت تهدید آن است.
گزارش نشنال ریویو درحالی بهنشر میرسد که طالبان در آستانهی ورود به چهارمین سال حاکمیتشان در افغانستان قرار دارند و در این مدت به بلاتکلیفی مردم افغانستان و آیندهی تاریک و ناروشن آنان پیوسته افزوده شده است.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.