پیبیاس گزارش داده است که سرویس آبوهوای اروپا (کوپرنیک) سهشنبه (۲ اسد) اعلام کرد که روز یکشنبه هفتهی روان «گرمترین روز» ثبتشده در تاریخ زمین بود و رکورد گرمایی زمین از زمان سنجش دما تاکنون را شکست.
دادههای اولیهی سرویس آبوهوای اروپا نشان میدهد که میانگین دمای جهانی روز یکشنبه ۱۷.۰۹ درجه سانتیگراد (۶۲.۷۶ درجه فارنهایت) بوده است که رکورد ثبتشده در سال گذشته در ششم جولای ۲۰۲۳ را با ۰.۰۱ درجه سانتیگراد (۰.۰۲ درجه فارنهایت) شکسته است. همچنین رکورد سال ۲۰۱۶ را که ۱۶.۸ درجه سانتیگراد (۶۲.۲۴ درجه فارنهایت) بود، نیز شکست.
در ادامهی گزارش آمده است که کارلو بوونتمپو، مدیر سرویس کوپرنیک در بیانیهای گفت: آنچه واقعاً شگفتانگیز است این است که تفاوت بین دمای سیزده ماه گذشته و رکوردهای دمای قبلی چقدر است. ما اکنون در قلمروی، واقعاً ناشناخته هستیم و با گرمشدن آبوهوا، در ماهها و سالهای آینده شاهد شکستهشدن رکوردهای جدیدی خواهیم بود.
به گفتهی سرویس کوپرنیک در حالیکه سال ۲۰۲۴ بسیار گرم بوده است، چیزیکه روز یکشنبه را وارد قلمروی جدید کرد، بسیار خوشمزهتر از زمستان معمولی قطب جنوب بود. همین اتفاق در قاره جنوبی در سال گذشته و زمانیکه این رکورد در اوایل جولای ثبت شد، رخ داد.
در همین حال زیک هاسفاتر، دانشمند آبوهوای زمین بِرکلی که اکنون تخمین میزند ۹۲ درصد احتمال وجود دارد که سال ۲۰۲۴ از ۲۰۲۳ بهعنوان گرمترین سال در تاریخ گذشته باشد، گفت: این قطعاً علامت نگرانکنندهای است که در ۱۳ ماه ثبت رکورد متوالی رخ میدهد.
ماه جولای سال روان میلادی بهطور کلی گرمترین ماه سال در سطح جهان است، بیشتر به این دلیل که زمینهای بیشتری در نیمکرهی شمالی وجود دارد، بنابراین الگوهای فصلی در آنجا باعث افزایش دمای جهانی میشود.