کیمیا یوسفی به عنوان نمایندهی زنان افغانستانی به بازیهای المپیک پاریس معرفی شده است. نیو استریتس تایمز سهشنبه، ۱۹ سرطان، نگاشته که یوسفی نمایندهی «رویاها و آرزوهای دزدیده شده» تمام زنان افغانستانی است.
یوسفی ۲۸ ساله دوندهی پرچمدار افغانستان در بازیهای توکیو قبل از تحولات سیاسی بود اما پس از بهقدرت رسیدن طالبان از سرزمین خود به ایران پناهجو شد. او یکی از پنج ورزشکاری بود که یکسال بعد به استرالیا رفتند.
کیمیا یوسفی در مورد اشتراک خودش در بازیهای المپیک پاریس چنین میگوید «مایهی افتخار است که یک بار دیگر نماینده دختران سرزمینم هستم، دختران و زنانی که از حقوق اولیه از جمله تحصیل محروم شدهاند که مهمترین آن است. زنان حتا اجازهی ورود به پارک را هم ندارند. از همهی کسانی که در این سفر در کنار من بودند و این امر را ممکن کردند، عمیقا سپاسگزارم.»
نیو استریتس تایمز همچنان نوشته است که یک تیم متشکل از سه مرد و سه زن در آخر این ماه در اقدامی نمادین برای اولین بازی های المپیک تابستانی پس از تسلط طالبان در کابل، نمایندهی افغانستان در پاریس خواهند بود.
این ورزشکاران افغانستان از سوی کمیتهی بینالمللی المپیک (ایاوسی) با مشورهی کمیتهی ملی المپیک تبعیدی افغانستان، انتخاب شدهاند و تحت پرچم سه رنگ افغانستان وارد میدان میشوند.
از سویی هم مقامهای طالبان این زنان ورزشکار را نمایندهی افغانستان نمیدانند و حضور آنان در بازیهای المپیک پاریس را به رسمیت نمیشناسد.
عطل مشوانی، سخنگوی ریاست ورزش رژیم طالبان چنین گفته است: «تنها سه ورزشکار مرد نماینده افغانستان هستند. در حال حاضر ورزش دختران در افغانستان متوقف شده است. وقتی ورزش دختران انجام نمیشود، چگونه میتوانند به تیم ملی بروند؟».
طالبان در جریان حاکمیتشان حضور زنان افغانستان را با صدور فرمانها از جامعه کمرنگ ساخته است و این اقدام طالبان از سوی گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد و مدافعان حقوق زن و بشری بهنام «آپارتاید جنسیتی» توصیف شده است.