واشنگتن پُست در گزارشی پیرامون زندگی پنهان زنان افغانستان زیر سایهی حکومت طالبان پرداخته و میگوید که پس از محدود شدن گزینهها برای زنان این کشور توسط طالبان، شمار زیادی از آنها یک زندگی مخفیانه را بهصورت «آنلاین» یا مجازی پیش میبرند.
واشنگتن پُست روز جمعه، ۱۵ سرطان، گفته است که این قشر جامعهی افغانستان در حال گذراندن دورههای آنلاین یادگیری زبانهای خارجی با کمک هوش مصنوعی، ورزش با نوارهای تصویری تناسب اندام و یا معاملهی ارزهای دیجیتالاند.
زنان افغانستان پس از محروم شدن از تحصیلات متوسط و عالی، در تلاش شرکت در صنفهای آنلاین هستند.
پُست میگوید که آنان بستهبودن سالونهای سینما و وزرشی و منع شدن موسیقی را از طریق تماشا کردن برنامههای کمیدی و موسیقی و صنفهای تناسب اندام جبران میکنند.
این روزنامه پس از گفتوگو با دهها زن و دختر در کابل، یافته است که آنان نگران این پناهگاههای کوتاه مدتاند و شمار زیاد زنان پروفایلهای صفحات اجتماعی اینستاگرام و فیسبوک را از خانوادههای خود مخفی میکنند و تعدادی هم از ترس شناخته شدن از سوی رژیم طالبان، پُستهای خود را سانسور میکنند.
اعتیاد به فضای مجازی و سرعت پایین انترنت در برخی مناطق افغانستان از نگرانیهای دگر زنان افغانستان است.
زنان و دختران در افغانستان فضای مجازی و انترنت را آخرین امید برای زندگیشان در حکومت طالبان خواندند.
براساس گزارش شمار زیادی از زنان و دخترانی در افغانستان پس از تحولات سیاسی در این کشور، حداقل برای یک دوره آموزشی آنلاین ثبت نام کردهاند.
مقامهای طالبان هدف محدود ساختن انترنت را جلوگیری از هدر دادن وقت کاربران توصیف کرده اند.
حکومت طالبان هر چند بهگونهی واضح دورههای آموزش آنلاین را ممنوع نکرده اما؛ با توجه به این که مقر بسیاری از ارایهدهندهگان خارج از افغانستان است نگرانی در معرض خطر بودن را برای دانشآموزان و استادها ایجاد کرده است.
رژیم طالبان در جریان سه سال حکومت خود زنان و دختران افغانستان را از تحصیل محروم کرده است.
این زنان محروم از تحصیل در حال پیدا کردن راه بدیل برای آموزش همانا اشتراک در صنفهای آموزشی آنلایناند.