دانشگاه کمبریج با انجام پژوهشی بر روی درختها که میزان حرارت دورههای زمانی متفاوت را نشان میدهد به این نتیجه رسیده است که سال ۲۰۲۳ گرمترین سال کرهی زمین در دو هزار سال گذشته بوده است.
براساس این گزارش، اگرچه سوابق موجود از سنجش درجهی گرمایش زمین حداکثر تا اوایل قرن نوزدهم جلو میرود، اما این میتود علمی به آنان اجازهی سنجش گرمای سالهای پیش از آن را هم داده است.
این تحقیقات انجامشده بر روی درختان نشان داده است که سال گذشتهی میلادی، نه تنها گرمترین سال از زمان آغاز سنجش گرمای زمین، بلکه گرمترین سال در دو هزارهی اخیر بوده است.
اولف بونتگن، یکی از پروفسوران دانشگاه کمبریج که در این پژوهش اشتراک فعالانه داشته است میگوید «۲۰۲۳ به صورت استثنایی سال گرمی بود و این روند تا زمانی که ما تولید گازهای گلخانهای را مدیریت نکنیم ادامه خواهد یافت.»
براساس گفتهی این پروفسور روند تولید گازهای گلخانهای همچنان با قوت ادامه دارد و نوع بشر تاکنون موفق به حرکت به سمت خنکسازی سیاره نشده است.
او نتیجه میگیرد که تابستان سال ۲۰۲۴، یعنی سال جاری میلادی، رکوردهای درجهی حرارت سال گذشته را شکسته و تبدیل به گرمترین سال جدید در دو هزارهی اخیر خواهد شد.
این پژوهش درحالی انجام میشود که در حال حاضر، تغییرات اقلیمی در سرتاسر جهان تاثیراتی شگرف ایجاد کرده و حتا نظم زندگی کشاورزان را در کشورهای توسعهنیافته بههم زده است.
با اینحال تولیدکنندگان اصلی گازهای گلخانهای در جهان که کشورهای بزرگ صنعتی همچون ایالات متحدهی امریکا، چین، هند و قدرتهای صنعتی اروپا هستند هنوز برنامهای عملی با ضمانت اجرایی در مورد تغییرات اقلیمی ندارند.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.