پژوهش تازهی که در مجلهی نیوراساینس نیوز بهنشر رسیده، آمده است که هوش مصنوعی در قضاوتهای اخلاقی حقوقی بهتر از انسانها عمل میکند.
یک پژوهش تازهای که در مجلهی نیوراساینس نیوز به نشر رسیده، آمده است که هوش مصنوعی در قضاوتهای اخلاقی حقوقی بهتر از انسانها عمل میکند. در این پژوهش از شرکتکنندگان خواسته شد تا در مورد یک پرسش اخلاقی حقوقی، پاسخ دهند. و در این پژوهش از نوعی آزمون تورینگ – آزمایشِ دربارهی توانایی یک ماشین برای ارائهی رفتارهای هوشمندانه برابر یا غیرقابل تمایز از رفتارهای یک انسان است – استفاده شده که شرکتکنندگان از دخالت هوش مصنوعی بیاطلاع بودند. و در نتیجه دریافتند که اغلب پاسخهای ایجاد شده توسط هوش مصنوعی به پرسشهای اخلاقی حقوقی نسبتبه پاسخهای انسان برتر میباشند. شرکتکنندگان نیز به پاسخهای هوش مصنوعی از نظر فضیلت، هوش و قابل اعتماد بودن حمایت کردند.
این پژوهش توسط ایال آهارونی پروفیسور در بخش روانشناسی دانشگاه ایالتی جورجیا انجام شده است.
او گفت: من قبلاً به تصمیمگیری اخلاقی در سیستم حقوقی علاقه داشتم؛ اما نمیدانستم که آیا چتجیپیتی و سایر مدلهای زبان بزرگ هوش مصنوی میتوانند در این مورد چیزی برای گفتن داشته باشند یا خیر. او افزود که در حال حاضر برخی از وکیلها شروع به مشاوره با این فنآوریها برای پروندههای خود، برای خوب یا بد، کرده اند.
در همین حال اعتماد به هوش مصنوعی در چنین مسایل میتواند نگرانکننده نیز باشد و این یافتهها نشان میدهد که یک کمپیوتر میتواند از نظر فنی، آزمون تورینگ اخلاقی را پشتسر بگذارد که میتواند انسانها را در استدلال اخلاقی خود فریب دهد.
به همین دلیل ایال آهارونی گفت که باید تلاش کنیم تا نقش آنرا در جامعه خود درک کنیم؛ زیرا مواقعی پیش میآید که مردم نمیدانند در حال تعامل با کمپیوتر هستند و آنها بیشتر و بیشتر به این فنآوری تکیه خواهند کرد و هر چه بیشتر به آن تکیه کنیم، به مرور زمان خطر بیشتر میشود.