ناوقتهای شب گذشته ایران حدود ۳۰۰ موشک و پهباد را به سمت اسرائیل پرتاب کرد که این حمله واکنشهای تند و گستردهی جهانی را به دنبال داشت. بیشتر کشورهای جهان از ایران و اسرائیل خواستند تا به این تنش پایان دهند و خویشتنداری کنند. گروه جی۷ هم گفت که در این رابطه با متحدانش گفتوگو خواهد کرد.
ناوقتهای دیشب ۲۶ حمل سپاه پاسداران ایران حدود ۳۰۰ موشک و پهباد را به دلیل انتقام از حملهی اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق، به سمت اسرائیل پرتاب کرد که این حمله واکنشهای جهان را به دنبال داشت.
دبیر کل سازمان ملل آنتونیو گوتریش گفت: من تشدید بحران ناشی از حملهی گسترده ایران به اسرائیل را شدیداً محکوم میکنم.
او افزود که منطقه و جهان توان جنگ دیگری را ندارند و خواستار توقف فوری منازعات گردید.
اتحادیهی اروپا نیز حملهی ایران به اسرائیل را محکوم کرد. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیهی اروپا با پُستی در صفحهی خود در شبکهی اجتماعی ایکس گفت: این اقدام ایران غیرقابل قبول و نقض آشکار قوانین بینالمللی است. این حمله تنشها در منطقه را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد و ثبات و امنیت منطقه را به خطر میاندازد.
در همین حال یک مقام ارشد کاخ سفید به رسانهی اکسیوس امریکا گفته است رئیس جمهوری جو بایدن به بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل گفته است که ایالات متحده از هیچ حملهی متقابل اسرائیل علیه ایران حمایت نخواهد کرد.
به نقل از این رسانه، مقامهای امریکایی افزودند که بایدن و مشاوران ارشدش بهشدت نگران هستند که پاسخ اسرائیل به حملهی ایران منجر به یک جنگ منطقهای با عواقب فاجعهبار شود.
استفان سژورنی، وزیر خارجه فرانسه با پُستی در شبکهی اجتماعی ایکس نوشت: ایران با تصمیمگیری برای انجام این اقدام بیسابقه، به سطح جدیدی در اقدامات بیثباتکننده خود رسیده و خطر تشدید تنش نظامی را افزایش داده است.
همچنین جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا با محکوم این حملهها، به رسانهها گفت: ما در کنار اسرائیل هستیم. پس از حمایت از حمله وحشیانه حماس در هفتم اکتبر، جدیدترین اقدام رژیم ایران باعث بیثباتی بیشتر منطقه و دشوارتر کردن ایجاد یک صلح پایدار میشود.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز حملات ایران به اسرائیل را غیرمسئولانه و غیرقابل توجیه خوانده و گفت که آلمان در کنار اسرائیل ایستاده است و در مورد واکنشهای بیشتر با متحدان و شرکای خود در گروه جی۷ گفتوگو خواهیم کرد.
آن سوتر وزارت خارجه مصر با نشر بیانیهی نگرانی عمیق خویش را ابراز کرد و از دو طرف خواست تا خویشتنداری کنند. در ادامهی این بیانیه آمده است که قاهره در تماس مستقیم با همه طرفهای درگیر برای مهار اوضاع و خطر گسترش جنگ در منطقه تلاش خواهد کرد.
وزارت خارجه عربستان سعودی نیز با ابراز نگرانی در مورد این حمله گفت: از همه طرفها میخواهیم تا با خویشتنداری، منطقه و مردم ساکن آن را از خطرات جنگ در امان نگه دارند. و از شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواهیم تا مسئولیت خویش را در قبال امنیت و صلح جهانی به کار بگیرد.
ایران درحالی به اسرائیل حمله کرد که تنشها میان این دو کشور پس از حملهی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و عملیات نظامی این کشور در نوار غزه بالا گرفته بود. ایران پیشتر از این هشدار داده بود که به حملات اسرائیل پاسخ خواهد داد.