بسم یوسف، کمیدین مطرح مصری-امریکایی اخیراً در گفتوگویی گفت «من طرفدارِ ترمپ نیستم، اما میخواهم بایدن انتخابات را ببازد»، یوسف بایدن را «نسلکُش سالمند» خوانده و از حمایت ادارهی بایدن از عملیات نظامی اسرائیل نیز انتقاد کرد. اما یوسف یگانه مورد نیست. حمایتِ ادارهی بایدن از عملیات نظامی اسرائیل در غزه، هزینهی هنگفتی برای او در انتخابات سال جاری میلادی خواهد داشت.
در ادامهی همین مصاحبه، یوسف از رای دادن بهبایدن در انتخابات گذشته ابراز پشیمانی میکند و میپرسد «او چه کاری برای ما انجام دادهاست؟ دموکراتها میخواهند از ما باجگیری کنند، آنان حقوق اقلیتها و حقوق زنان و این موارد را پیش میکشند و میگویند اگر بایدن پیروز نشود، ترمپ خواهد آمد.» یوسف همچنان اشاره میکند که اگر یک زن در تینیسی امریکا از حق سقط محروم شود، میتواند بیاید بهکالیفرنیا و طفلش را سقط کند، اما اگر اتفاقی برای زنی در غزه بیفتد، او هیچجایی برای رفتن ندارد.
البته دموکراتها از این بحران بیخبر نیستند. آنان میدانند که حمایت بلاقید بایدن از رژیم اسرائیل، نهتنها رایهای جامعهی امریکاییهای عرب الاصل را در خطر قرار داده، بلکه حتا ممکن است رای گستردهی جامعهی مسلمانهای امریکایی را از بایدن در انتخابا ماه نوامبر بگیرد.
یکی از منابع نزدیک بهبایدن که ترجیح داده هویتش مجهول بماند، به پولیتیکو گفتهاست «دموکراتها دچار دردسر شدهاند چون هر روزیکه خشونت در غزه ادامه پیدا میکند، پس گرفتن آن رایها برای رئیسجمهوری بایدن سختتر میشود.»
البته افول آشکار محبوبیت بایدن در میان مردم امریکا را نمیتوان صرفاً ناشی از حمایت او از ارتش اسرائیل و عملیات نظامی در غزه دانست. از ماجرای خروج بحرانی امریکا از افغانستان تا اوجگیری تنشهای نژادی در امریکا و دگر ناتوانیهای داخلی ادارهی بایدن؛ رسانهها و نظرسنجیهای بسیاری را بهاعلامِ ناتوانی این رئیسجمهوری و دشواری غلبهی او بر کاندید یکهتاز جمهوریخواهان، دانلد ترمپ، کشاندهاست.
البته بایدن و ادارهی او پس از مدتی متوجه هزینهی هنگفتیکه برای حمایت از اسرائیل میپرداختن، شدند. بایدن حملات اسرائیل غزه را «بیش از حد» خواند و اقداماتی نیز در این مورد صورت گرفت، ولی بدیهیست که منتقدان خشمگین ادارهی او با چنین چیزهایی رضایت نداده و تاثیری مستقیم و مهم در انتخابات ریاستجمهوری پیش رو بگذارند. چنانچه این عملکرد بایدن عدمرضایت چهرههای مطرحی از درون حزب دموکرات را نیز بههمراه داشتهاست. اخیراً برنی سندرز، یکی از چهرههای شناختهشدهی سیاست امریکا حمایت امریکا از اسرائیل را مورد پرسش قرار دادهاست.
گفتنیست که عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه که تاکنون بیشتر از ۲۷۰۰۰ کشته و دهها هزار زخمی برجای گذاشتهاست همچنان ادامه دارد.