دانلد ترمپ، رئیسجمهوری پیشین ایالات متحده و نامزد انتخابات ریاستجمهوری امریکا در جمع هوادران خویش در ایالت آیووا با انتقاد مجدد از سیاستهای پناهجویی ادارهی بایدن گفت که در صورت پیروزی، او آنقدر پناهنده اخراج خواهد کرد که تاریخ ایالات متحده از زمان آیزنهاور تاکنون بهچشم ندیده باشد. این سخنان را میتوان ادامهی سیاست ضدِپناهجوی دانلد ترمپ دانست که نقش عمدهای در پیروزی او در انتخابات ۲۰۱۶ داشت.
ترمپ درحالی این سخنان را بیان میکند که پیشتر از این نیز گفتهبود که پناهندگان خون ملت امریکا را «آلوده» میکنند و شماری گفتههای این رهبر برجستهی حزب جمهوریخواه را با سخنان آدولف هیتلر مقایسه کرده بودند. ترمپ همچنین گفته بود که در صورت پیروزی تمامی پناهندگانی را که از حملات گروه شبهنظامی حماس بهاسرائیل حمایت کرده بودند به «کشورشان» بازخواهد گرداند.
او در ادامهی سخنان خود، طبق معمول بهرقیب خود تاخته و بایدن را «بدترین رئیسجمهوری تاریخ ایالات متحده» خواند و گفت که ادارهی بایدن درحالِ نابود کردن ایالات متحده است. او وضعیت ادارهی بایدن را ناپذیرفتنی خوانده و گفت که مردم امریکا بخاطر اعمالِ رئيسجمهوری خود شرمنده هستند.
او باری دگر با اشاره بههمان شعار انتخاباتی معروف خویش، خواستار «بازگشت امریکا به زمان شکوه» آن شده و گفت که مردم این کشور میخواهند که دوباره بهروزهای گذشته برگردند و امریکا باری دگر به اوج برگردد و در صدر همهچیز قرار داشتهباشد.
ترمپ درحالی در جمع این هواداران حاضر شد که او در رایگیری نخستین درونحزبی در میان نامزدهای ریاستجمهوری حزب جمهوریخواه با اختلاف رقبای درونحزبی خود را شکست داده و جایگاه خود در حزب جمهوریخواه را بیشتر از پیش تحکیم کرد و همچنان بختِ نخست نامزدی جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری است. هوادارانِ او در یک نظرسنجی گفتهاند که حتا اگر جرمی از اتهامات ترمپ ثابت هم شود آنان به او رای خواهند داد.
آگاهان محبوبیت رو بهافزایش ترمپ را ناشی از ناکامیهای پیهم ادارهی بایدن دانسته و اشتباهات این اداره را اصلیترین دلیلِ بازگشت محبوبیتآمیز ترمپ به صحنهی سیاست امریکا میدانند. این آگاهان باور دارند که ادارهی بایدن همان خطاهایی را مرتکب شد که ترمپ در مورد آن بهمردم امریکا هشدار داده بود؛ این اداره نهتنها در سیاست خارجی بلکه در مدیریت بحرانهای درونی امریکا نیز ناکام بودهاست و از آنجا که بایدن رئیسجمهوری برحالِ ایالات متحده است، امکان اینکه دموکراتها بتوانند کاندید دگری برای ریاستجمهوری معرفی کنند در عمل، بسیار بعید و قریب بهناممکن است.
ترمپ درحالی دوباره آمادهی بازگشت بهقدرت در ایالات متحدهی امریکا میشود که آگاهان او را نمایندهی قشرِ «فراششده»ی مردم امریکا میدانند، کسانیکه محافظهکاران و طبقات سنتی جامعهی امریکا دانسته میشوند و برضدِ حقوق و آزادیهای «بیش از حد» سیاسی و اجتماعی هستند. موضوعاتی چون مواجهه با پناهندگان، بحران چندجنسیتی، رشد اقتصادی امریکا بههرقیمتی و نپذیرفتن تغییرات اقلیمی و موارد دگری از این دست اصلیترین وعدهها و مسئلههای مبارزهی انتخاباتی ترمپ را تشکیل میدهند.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.