رسانههای داخلی افغانستان و رسانههای پاکستانی از دیدار مولانا فضلالرحمان، رهبر جمعیتِ علمای پاکستان با ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان و چنانکه خودِ طالبان دوست دارند او را بخوانند «امیرالمومنینِ» امارات اسلامی افغانستان، خبر دادهاند. دیدار حاشیهبرانگیز و جنجالیای که براساس گزارش این رسانهها در ولایت/استان قندهار در جنوب کابل واقع شدهاست. این دیدار درحالی برگزاری میشود که هنوز موج واکنشهای نسبت به دعوت و سفر مولانا فضلالرحمان به افغانستان و استقبال چندین وزیر از او در کابل بهپایان نرسیدهاست. امیرالمومنینِ طالبان درحالی با این چهره دیدار میکند که هنوز، هنوز و پس از دوسال و چند ماه از رسیدن به این عنوان «پُردبدبه» با مردم خود، با «مومنان» خود دیدار نکردهاست. این چنین دیداری این پرسش را برمیانگیزد که این امیرِ مومنانِ افغانستان امیر این مردم است و یا مهرهای کمارزش در بازیهای بزرگ سیاسی منطقه و فرامنطقه؟ از یاد نبریم که امیرالمومنینِ طالبان با کسی دیدار میکند که از مرگِ فجیعِ زنان و کودکان بیگناه این کشور «استقبال» کرده و آنرا «جهاد فیسبیلالله» خوانده بود.
هرگز و از زمان ایجاد تحریک طالبان در دههی نود میلادی، بهکسی پوشیده نبودهاست که این تحریک ارتباطی بسیار ژرف و پیچیده با رژیم و استخبارات طالبان داشتهاست و امکان نداشت که این تحریک بدون کمکِ پاکستان از حملهی همهسویهی ماشین جنگی ناتو در مقطع پس از یازده سپتامبر جانِ سالم بهدر ببرد. سایهی این رابطهی پنهان و خطرناک، هماره بر سر این گروه افراطی بودهاست و واقعیتهایی همیشه این گمان را که طالبان بدون اجازهی اسلامآباد قدمازقدم برنمیدارند، تقویت کردهاست. آخرین مورد این رابطهی پیچیدهی «بدنام» همین دیداریست که رهبر طالبان با یکی از چهرههای غیرحکومتی و پُرحاشیهی طالبان داشتهاست.
رهبر طالبان از همان آغاز حاکمیت و رسیدن بهقدرت، خود را بهمردم افغانستان «گران فروخته» است و هرگز حاضر نشدهاست که در برابر دوربینها آمده و با «مردم خود» سخن بگوید و از مصیبتها و اندیشهها و جهاننگری آنان آگاه شود، ولی اینک با – چنانکه پیداست – با جبینی گشاده برای یک چهرهی ناخوشایند برای مردم افغانستان دیدار کرده و از او پذیرایی میکند. بهراستی چنین چیزی به ما در مورد این «رهبر» چه میگوید؟
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.