بهگزارش یورونیوز حملات ارتش اسرائیل بهغزه در یکشنبه هفتم جنوری، باعث مرگ دو خبرنگار دگر شدهاست که این دو مرگ، تعداد مجموعی خبرنگاران کشتهشده در جنگ حماس و اسرائیل را به ۱۰۷ تن رسانده و از تعداد خبرنگاران کشتهشده در جنگ جهانی دوم بیشتر کرد.
این دو خبرنگار، حمزه الدحدوح و مصطفا ثریا درحالی هدف حملهی ارتش اسرائیل قرار گرفتند که درحالِ تهیهی گزارش از یک منطقهی مسکونی در نزدیکی جادهي خان یونس بودند.
حمزه فرزندِ وائل الدحدوح، خبرنگار خبرگزاری الجزیره بود. الدحدوح که خود نیز باشندهی نوار غزه بودهاست، پیشتر نیز شماری دگر از اعضای خانوادهي خود همچون زن، پسر، دختر و تعدادی از خویشاوندان خود را در حملات ارتش اسرائیل از دست داده بود.
براساس آمارهاییکه مقامات فلسطینی منتشر کردهاند، مرگ این دو خبرنگار تعداد مجموعی خبرنگاران کشتهشده را به ۱۰۷ تن رساند. این درحالیست که کمیتهی حفاظت از خبرنگاران آزاد این رقم را ۷۷ تن اعلام کردهاست. بههرجهت براساس گزارشی که از سوی انجمن آزادی بهنشر رسیدهاست، تعداد خبرنگاران کشتهشده در بزرگترین جنگی که نوع بشر تاکنون شاهد آن بودهاست، یعنی جنگ جهانی دوم، به ۶۹ تن میرسد که این آمار کمتر از هردو گزارش در دست از خبرنگاران کشتهشده در غزه است و براین مبنا، تعداد خبرنگارانی که در غزه کشته شدهاند، از جمع خبرنگاران کشتهشده در بزرگترین جنگ تاریخ جهان بیشتر شدهاست. این انجمن همچنین افزودهاست که در تمامی سالهای جنگ امریکا در ویتنام، ۱۷ خبرنگار جان باختند.
آگاهان باور دارند که دلیل اصلی هدف قرار گرفتن خبرنگاران از سوی ارتش اسرائیل، تلاش برای کاهش از بازتاب بینالمللی کشتار این ارتش در غزه بودهاست. چنانچه ارتش اسرائیل در آغاز جنگ با نشر اعلامیهای گفت که جان خبرنگاران خبرگزاریهای بزرگ جهان را «تضمین» نميتواند، اعلامیهای که باعث عقبنشینی خبرنگاران نشد و آنان همچنان بهرساندن صدا و احوال مردم غیرنظامی غزه در جریان این جنگ ادامه دادند.
حملات ارتش اسرائیل در نوار غزه درحالی ادامه مییابند که براساس گزارش وزارت بهداشت غزه حملات اسرائیل در این نوار تاکنون بیشتر از ۲۳ هزار کشته برجای نهاده که اکثریت این کشتهشدگان نیز زنان و کودکانی بودهاند که توانایی فرار از آتش ارتش اسرائیل را نداشتهاند. خبرنگاران، غیرنظامیان بیدفاع، زنان و کودکان درحالی کشته میشوند که تاکنون قدرتهای بزرگ غربی در برابر رفتارهای ارتش اسرائیل سکوت اختیار کرده و واکنشی نشان ندادهاند.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.