اروپا قصد دارد نخستین ابر رایانهی جهان را در سال ۲۰۲۴ بسازد که میتواند سریعترین و قویترین رایانه باشد.
اروپا درحال آمادهشدن برای راهاندازی نخستین ابر رایانهی جهان در سال ۲۰۲۴ است. این رایانه که JUPITER نام دارد، میتواند سریعترین و قویترین ماشین جهان شود. ژوپیتر رایانهای که اکتشافات و نوآوریهای علمی بیسابقهای را از تغییرات آبوهوایی گرفته تا فیزیک کوانتومی را با انجام محاسبات حیرتانگیزیکه درحال حاضر تنها تعداد انگشتشماری از این ماشینها در ایالات متحدهی امریکا و چین میتوانند انجام دهند، امکان پذیر میکند.
این ابر رایانه از جمله رایانههایِ Exascale است که میتواند یک اگزافلاپ/Exaflop یا یک میلیارد عملیات در ثانیه انجام دهد و با علامتِ «یک» و ۱۸ «صفر» نشان داده میشود. این معادل قدرت محاسباتی ترکیبی دههزار لپتاپ است.
مخفف اسم این ابر رایانهJoint Undertaking Pioneer for Innovative and Transformative Exascale Research است و در مرکز ابر رایانهای یولیش در آلمان، توسط شرکت مشترک محاسباتی با کارایی بالا اروپا (EuroHPC JU) که با همکاری اتحادیهی اروپا و کسبوکارهای خصوصی ساخته میشود، ساخته خواهد شد.
ساختنِ این ابر رایانه توسط اروپا، سطح استثنایی از قدرت محاسباتی و بُعد جدیدی برای شبیهسازیهای علمی را فراهم میکند. همچنین پیشرفتهای انقلابی در زمینه هوش مصنوعی را نیز تسهیل میکند.