بیستوپنجم دسامبر، برابر است با روز کریسمس و یا زادروز مسیح، پیشوای مسیحیان جهان و پیامبر موردِ احترام مسلمانان. این مناسبت که در آخرین هفتهی تقویم میلادی واقع شدهاست، یکی از بزرگترین – و چه بسا بزرگترین – مناسبت مورد تجلیل در جهان است. پاپ فرانسیس دوم، رهبر کاتولیکهای جهان، با نشر پیامی ضمن تبریک گفتنِ کریسمس، خواهانِ کاهشِ تولید «سلاح» و یا بهگفتهی او «ابزار مرگ» در جهان شد.
ارچند تاریخ دقیق زادهشدنِ مسیح روشن نیست، ولی مسیحیان در سرتاسر جهان از بیستوپنجم دسامبر بهعنوان زادروز او بزرگداشت میکنند. این درحالیست که «کریسمس» در طول تاریخ، از یک مناسبت «مذهبی» به یک مناسبت «فرهنگی» تبدیل شدهاست و حتا غیرمسیحیان و باورمندان و به مذاهب دگر در کشورهای غربی از این روز بزرگداشت کرده و آنرا تجلیل میکنند.
براساس شماری از منابع تاریخی – که با تولد مسیح دستکم دو قرن فاصله دارند – نوشتهاند که مسیح در حقیقت در تابستان زاده شدهبود، ولی کلیسا زادروز او را به هفتهی آخر سال انتقال داد تا با جشن «پایان زمستان و آغاز بهار» که از چند هزار سال پیش تاکنون در فرهنگهای متفاوت بزرگداشت میشود، همزمان شود. براساس این منابع مسیح در حقیقت زادهی ماه «اپریل» است، اگرچند راستیآزمایی هیچیک از این روایتها بهصورت تاریخی ممکن نیست.
از سویی دگر، بیستوپنجم دسامبر نهتنها زادروز مسیح، بلکه روز مناسبتهای بینالمللی دگری نیز است. این روز، زادروز سِر آیزاک نیوتن، ریاضیدان و دانشمند بزرگ انگلیسی و همچنین «روزِ قائد اعظم» و یا زادروز بنیانگذار پاکستان، محمدعلی جناح نیز است. این درحالیست که رویدادهای تاریخی دگری، همچون تاجگذاری ویلیام فاتح آخرین کسی که موفق بهفتح جزیرهی بریتانیا شد و یا روز تاسیس امپراتوری مجارستان نیز در این روز بهوقوع پیوستهاند.
از کریسمس درحالی بهصورت گسترده در سراسر جهان تجلیل بهعمل میآید که بمباران نوار غزه در دو ماه گذشته از سوی ارتش اسرائیل تاکنون بیشتر از بیستهزار کشته برجای نهادهاست و گرسنگی و فقر در سرتاسر جهان بهصورت روزینه از آدمها قربانی میگیرند و با اینحال، همچنان هزینههای نجومی در این روز صرفِ «آتشبازی» و بزرگداشت از زادروز مسیح میشود.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.