بهگزارش خبرگزاری رویترز، شب گذشته ارتش اسرائیل باری دگر نواحی شمالی غزه را بمباران کرد. براساس گفتههای وزارت بهداشت غزه، در بیستوچهار ساعت گذشته، نزدیک به دوصد فلسطینی کشته و زخمی شدهاند. این وزارت همچنین اعلام کردهاست که با قربانیان حملهی شب گذشتهی اسرائیل تعداد کشتهشدگان در غزه از آغاز حملهی اسرائیل تاکنون، از مرز بیست هزار تن گذشته و به ۲۰ هزار و ۴۲۴ تن رسیدهاست.
این درحالیست که ارتش اسرائیل نیز از مرگ ۸ سرباز اسرائیلی طی عملیاتهای اخیر این ارتش در نوار غزه خبر دادهاست که تعداد جمعی کشتهشدگان ارتش اسرائیل را از زمان آغاز عملیات نظامی این ارتش در نوار غزه تاکنون، به ۱۵۴ تن میرساند.
این آمار درحالی منتشر میشوند که جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحدهی امریکا و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، طی گفتوگویی در مورد شرایط جنگ در غزه صحبت کردهاند. کاخ سفید با نشر اعلامیهای گفتهاست که امریکا «انتظار» دارد که اسرائیل از شدت حملات خود به غزه بکاهد. و همچنین در اعلامیه آمدهاست که بایدن، از تلفات افراد غیرنظامی در این نبرد، ابراز نگرانی کردهاست.
بهگفتهی منتقدان ایالات متحده، نگرانی بایدن پس از مرگ ۲۰ هزار غیرنظامی در غزه چه معنایی دارد و آیا اگر ۲۰ هزار تن از غیرنظامیان اسرائیلی کشته میشدند، آیا باز هم بایدن با همین سادگی به «ابراز نگرانی» اکتفا میکرد؟
این انتقادها درحالی ابراز میشوند که دیدبان حقوق بشر اخیراً گزارش دادهاست که شبکهی اینترنتی «مِتا» نظریات طرفداران مردم فلسطین را در شبکات مجازی «سانسور» میکند. و از نگاه منتقدان این آشکارا در منافات با اصل «آزادی بیانی» قرار دارد که امریکا و متحدان غربی آن در تمامی چند دههی اخیر بر طبل آن کوبیدهاند.
حملات گستردهی ارتش اسرائیل بهنوار غزه از زمانی آغاز شد که گروه شبهنظامی حماس با حملات راکتی بیشتر از ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشته و ۲۵۰ تن از آنانرا گروگان گرفت. منتقدان باور دارند که واکنش ارتش اسرائیل در این نوار از «حوزهی دفاع از خود» گذشته و به «کشتار غیرنظامیان» تبدیل شد، کشتاری که بهباور آگاهان تاثیری عمیق بر روی «افراطیکردنِ» نسل جدیدی از کودکان فلسطینی خواهد گذشت که «تهدیدی جدی» برای امنیت اسرائیل در آینده بهحساب میآیند.
تلویزیون دیار، رسانهی مستقر در ایالات متحده است که از سوی شماریاز «خبرنگاران در تبعید» افغانستان پایهگذاری شدهاست. اینرسانه هماکنون روی پایگاههای دیجیتال، رویدادهای افغانستان و جهان را به زبانهای فارسی، پشتو و انگلیسی روایت میکند و در نظر دارد تا بهزودی پخش زندهی اینترنتی و ماهوارهای اش را نیز آغاز کند.